ITM Neamt anunta intr-un comunicat de presa oacţiune de informare şi control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ in instituţiile administraţiei publice’‘. Este vorba despre controale la Consiliul Judetean, la primariile din judet si la alte autoritati si institutii publice. Actiunea este dispusa de la Bucuresti, deci nu prea este cale de întors, si ar trebui sa se deruleze pana in luna octombrie. Este o misiune imposibila am spune noi, pentru ca ITM Neamt,ca mai toate institutiile deconcentrate, este controlat politic, de la șeful institutiei, Ioan Popescu (ITM este in subordinea prefectei Soroceanu, numita si ea politic) pana la ultimul functionar, stiindu-se foarte bine cum se fac angajarile in deconcentrate. Prin urmare, cei de la ITM Neamt ar trebui sa-si verifice si sa-si sanctioneze daca este cazul, șefii pe linie politica, adica tocmai pe cei care i-au sprijinit sa ocupe sau sa se mentina pe functiile actuale. In cazul primariilor PSD, este exact aceeasi situatie. Cum ar putea sa fie deranjat un primar aflat in gratiile conducerii PSD Neamt, sau a prefectei Soroceanu? Pe de alta parte, actiunea ar putea fi folosita ca un instrument aproape perfect de platit polite politice, celor care mișcă în front, inclusiv primarilor PSD indisciplinati, sau primarilor opozitiei, ori sefilor de institutii incomozi. Deci, asteptam cu mare nerabdare rezultatele celor peste 2 luni de controale.

Comunicat de presa, ITM Neamt:

Începând cu data de 26.08.2019 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ vor organiza întâlniri de informare, urmate de vizite de inspecţie la locurile de muncă aparţinând unităţilor din administraţia publică locală a judeţului Neamţ.

Acţiunea este dispusă de Inspecţia Muncii Bucureşti, se va desfăşura la nivel naţional în perioada august – octombrie 2019 şi urmăreşte verificarea modului în care sunt respectate cerintele minime de securitate şi sănătate în muncă în instituţiile administraţiei publice (consiliul judeţean, consiliile locale, primării, alte autorităţi şi instituţii publice).

Obiectivele acţiunii sunt:

  • “ Creşterea nivelului de respectare a legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă de către autorităţi şi instituţii publice”, obiectiv cuprins în „Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Strategiei naţionale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru perioada 2018 – 2020”;
  • Clarificarea unor aspecte în ceea ce priveşte modul de interpretare şi de aplicare a unor prevederi legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
  • Stabilirea măsurilor ce se impun pentru: implementarea şi urmărirea principiilor generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale; protecţia sănătăţii şi securitatea lucrătorilor; eliminarea sau ţinerea sub control strict a factorilor de risc de accidentare şi îmbolnăvire profesională; asigurarea cadrului organizatoric şi a mijloacelor necesare desfăşurării activităţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.