Peste 250 de controale au efectuat inspectorii ITM Neamt, in luna iulie, fiind gasite 3 persoane care munceau fara forme legale. ”În luna iulie, s-au efectuat un număr de 256 controale, ocazie cu care s-au constatat 244 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 124  sancţiuni contravenţionale, din care 8 amenzi în cuantum de 74.500 lei si 116 avertismente contravenţionale.

În luna iulie, 10 inspectori de muncă din cadrul compartimentului SSM au realizat 125 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 109 sancţiuni contravenţionale, din care 3 amenzi în cuantum de 11.500 lei şi 106 avertismente contravenţionale .

Analiza situaţiei accidentelor de muncă:

În luna iulie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 19 evenimente de muncă (cădere de la acelaşi nivel/de la mică înălţime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, intoxicaţie colectiva, accident de traseu şi circulaţie), toate aflate în curs de cercetare.

În luna iulie, 7 inspectori de muncă din cadrul compartimentului RM au controlat 131 de agenţi economici şi au aplicat în total 15 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 63.000 lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, modificată şi completată şi ale H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

La 3 angajatori, au fost depistate 3 cazuri de muncă nedeclarată,  pentru cele 3 persoane, angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare. Au fost dispuse 3 măsuri şi s-au  aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 60.000 lei”, se arata intr-un comunicat de presa al ITM Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.