In luna aprilie, inspectorii ITM Neamt, in urma controalelor desfasurate, au  gasit trei persoane muncind fara forme legale. In totoal, in aprilie au fost controlate 163 de firme, anunta un comunicat de presa ITM Neamt:

”In luna aprilie, au fost controlati 163 agenti economici. Cu prilejul controalelor au fost aplicate un numar de 11 sanctiuni contraventionale din care 4 amenzi contraventionale, insumand 35.000 lei, respectiv 11 avertismente contraventionale, pentru incalcari ale Legii nr. 53/2003 modificata si completata si H.G. nr.500/2011. De asemenea, au fost depistati  3 angajatori la care lucrau 3  persoane fara forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca fara forme legale de angajare a fost de 30.000 lei.

Au fost depistate 189 persoane pentru care angajatorii, au inregistrat contractele individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic, cu incalcarea termenului prevazut de HG nr.500/2011 (art.4,alin.1,lit.a  – cel mai târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză) fiind dispuse 66 de masuri pentru remedierea neconformitatilor. Au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, respectiv avertismente contraventionale.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.