Este ”iubire” mare intre tinerii liberali de la Neamt. Asa de mare, incat seful organizatiei de la Piatra- Neamt ii da ordine si sugestii sefului sau de la judet, despre ce are de facut la partid.

In urma cu doua saptamani, Radu Secuiu (foto) a fost ales presedintele tinerilor liberali din Neamt (TNL Neamt). El a fost membru PSD pana in 2016, si unul dintre oamenii de baza ai lui Liviu Harbuz in campania electorala pentru alegerile locale din 2016. A intrat in CL Piatra Neamt pe lista lui Harbuz iar dupa cateva luni, in noiembrie, a fost exlus din PSD deci a pierdut si postul de consilier local.

Dupa scurt timp Secuiu a trecut la PNL pe filiera Mugur Cozmanciuc, deputat si seful PNL Neamt. Cum campania de la locale a fost una deosebit de contondenta iar Secuiu fusese in tabara adversa, evident ca PNL-istii nu prea l-au inghitit pe noul membru.

Desi se tot incearca ascunderea unor conflicte intre Secuiu si restul tinerilor PNL-isti, declaratiile proaspatului sef al TNL Piatra- Neamt, facute in conferinta de presa de vineri (27 octombrie), arata cu totul altceva.

Adrian Olariu (foto), caci despre el este vorba, care e si consilier local, a spus ba ca nu este vorba despre un conflict, ba ca e prematur sa se vorbeasca despre asa ceva, deci ceva exista, insa numai despre iubire intre colegi de partid nu se poate vorbi.

Mai mult, Olariu si-a permis in doua randuri sa-i dea ordine sefului sau pe linie de partid, sub forma de sfaturi si de provocari: ”Il provoc sa fie util si sa munceasca pentru interesului partidului, atat pentru TNL cat si pentru PNL. Presedintele actual (n.n. Radu Secuiu) trebuie sa arate ca va munci pentru PNL

TNL Piatra- Neamt nici macar nu a participat la sedinta in care a fost ales presedinte Radu Secuiu, Olariu pretextand ca alegerile nu au repsectat statutul partidului.

Pentru ca declaratiile sale erau destul de sugestive, a intervenit Dragos Chitic care avand ceva mai multa experienta a incercat sa dreaga busuiocul: ”Nu este o ruptura, nu putem vorbi despre un razboi intern in PNL. Colegii de la tineret au semnalat ca alegerile nu au fost conform statutului, nu au participat la vot si au depus o contestatie”.

Deci TNL Piatra- Neamt contesta alegerea sefului lor de la judet. E clar, nu putem vorbi de o ruptura ci de ceva mai mult, dar deocamdata nu s-a scos artileria grea.

Adrian Olariu este cunoscut in cercul sa de prieteni ca fiind ”sufletul petrecerilor” la care participa frecvent si pe care le gusta din plin. Este de notorietate si relatia sa amoroasa cu Nicoleta Husaru, purtatoare de vorbe a presedintelui CJ Neamt, Ionel Arsene.

In anumite cercuri, circula zvonul ca unele documente si informatii din CJ Neamt care au ajuns la o publicatie locala, ar fi putut avea traseu inclusiv pe la Olariu, deci se poate presupune ca dincolo de escapadele sale, macar din acest punct de vedere este foarte apreciat in PNL.

Radu Secuiu nu a dorit sa exprime un punct de vedere vizavi de declaratiile lui Olariu.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.