”Florin Cîtu a ajuns Dănila Prepeleac”, crede deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, dupa ce liberalii par ca pierd tot mai mult teren in negocierile cu PSD pentru formarea unei coalitii de guvernare, si fac tot mai multe concesii in fata social democratilor. ”Florin Cîțu putea să ajungă ministrul de finanțe, dacă refăceam coaliția. Nu și-a dorit asta și a ajuns în schimb Dănilă Prepeleac.
Cu partidul decimat, în alianță cu oponentul clasic – PSD, fără să fie premier, fără Ministerul de Finanțe, fără Ministerul Transporturilor, cu partenerii firești ostilizați – USR, cu zero șanse în 2024, vioara a doua în viitoarea guvernare, #echipacâștigătoare divizată, Orban dat afară din partid.
Exact ca Dănilă Prepeleac. Poate mai rău.
Mai multe în fila de basm de mai jos.
“Pe drum, Dănilă Prepeleac, că aşa i se spunea în tot satul, se întâlneşte cu un om care venea din târg cu un car nou. El îi propune să facă schimbul, să-i dea boii şi să ia carul care mergea la vale singur. Cei doi fac schimbul.
Omul cu boii pleacă spre casă iar Dănilă rămâne în drum deoarece carul nu mergea şi la deal. Deodată vede un alt om care se ducea iute spre târg pentru a vinde o capră. Aceştia fac schimbul mai greu deoarece acesta spune că capra lui e bună de lapte. Dănilă pleacă mai departe în urma schimbului făcut. Capra se dă greu la drum trăgând în dreapta şi-n stânga şi-napoi chinuindu-l pe Dănilă Prepeleac, dar chinul nu a fost lung că apare un om pe drum cu o gâscă în braţe de la târg. Ei îşi dau bineţe şi Dănilă îi propune să facă schimbul. Omul cu gâsca îşi laudă marfa că este gâscan, nu gâscă. După negocieri Prepeleac mărită capra, îşi ia gâscanul şi pleacă înspre târg.
Ajuns în târg gâscanul începe a găgăi iar Prepeleac de gălăgie spune că îl însoară. Aşa a şi făcut. L-a dat în schimbul unei pungi cu baiere pe care şi-a pus-o în gât şi îşi zice: «Dintr-o pereche de boi am rămas c-o pungă goală, măi, măi, măi, măi»”, transmite Bulai pe facebook.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.