Se complica lucrurile in cazul jafului la CAR-ul din comuna Zanesti, judetul Neamt, din noaptea de 18 spre 19 iulie, 2018. Potrivit publicatiei vestea.net, la ora 2:04, un apel la 112 anunta ca la CAR Zanesti este o activitate suspecta. In scurt timp, la fata locului au aparut doua politiste de la Sectia Savinesti, mai nou incadrate in sistem, care erau de serviciu in acea noapte. Ele s-au uitat cu o lanterna pe un geam de la intrarea principala, apoi au plecat asa cum au venit. Hotii intrasera prin spatele cladirii, dar politistelor nu le-a trecut prin cap sa verifice si acolo. Dupa 4 ore jumatate, la 6:38, un alt apel la 112 anunta ca la CAR Zanesti, adica acolo unde cele doua politiste n-au vazut nimic in neregula, s-a dat o spargere. Era apelul facut de angajatii CAR-ului. Acestia au gasit seiful taiat cu flexul. Din el se furasera aproximativ 35.000 de lei, sustin unele surse…citeste mai mult AICI

Cele dou apeluri au fost confirmate oficial de STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) la cererea vestea.net (Vezi AICI)

IPJ Neamt a mintit deci presa si implicit opinia publica, iar asta nu e prima oara cand se recurge la o astfel de strategie de comunicare. Imediat dupa jaf, purtatoarea de cuvant a declarat ca spargerea a fost anuntata la 112 dimineata, fara sa pomeneasca despre faptul ca la ora 2:04 se anuntase tot la 112 ca la CAR Zanesti este posibil sa fie un jaf in desfasurare.

Deja prin Zanesti au inceput sa circule diverse zvonuri alimentate si de niste coincidente cel putin ciudate: camerele de supraveghere din zona erau indreptate in cu totul alte directii, iar curentul electric in centrul comunei era intrerupt, deci nu functiona nici iluminatul public. Suprapus cu politistele care n-au vazut hotii aflati in interior, coincidentele au dat nastere la diverse scenarii, cum ar fi ca spargatorii au fost protejati pentru fac parte din anturajul unei persoane influente din comuna. Ramane sa vedem ce vor stabili anchetatorii despre jaf, dar si ancheta interna din IPJ Neamt, vizavi de lipsa totala de profesionalism a celor doua politiste. Totodata, seful Sectiei de Politie Savinesti ar fi trebuit sa-si dea demisia urgent, iar daca nu, demis la fel de urgent. Vom reveni.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.