Este jale mare la Spitalul Judetean Neamt. Conform pozelor facute publice de consilierul judetean USR Laurentiu Cretu (recent instalat in functie), la Sectia Chirurgie este pericol de incendiu din cauza prizelor defecte si împanate in perete cu hartie, iar bucataria este sursa de infectie din cauza aparaturii invechite, plina de rugina.

Constatarile au fost facute in urma unei vizite la spital a consilierului judetean Cretu, impreuna cu consiliera judeteana USR, Marinela Apostol. Cei doi reprezentanti si nemtenilor in Consiliul Judetean, au vrut sa vada cu ochii lor care este situatia in spital, avand in vedere ca in ultimele luni a fost nevoie sa se investeasca in reabilitari prin intermediul a doua ONG-uri, desi anul trecut, Arsene se lauda in campania electorala ca a investit 21 de milioane de euro in spitale. ”La Secția Chirurgie am descoperit probleme cu prizele de lângă paturi. După cum se poate vedea și în poze, acestea sunt ieșite din perete și sunt susținute cu hârtie. E foarte clar că reprezintă un pericol pentru siguranța pacienților și a personalului medical. Domnul dr. Silviu Verzea, șeful de secție, ne-a spus că a făcut un referat pentru repararea prizelor și că va repeta acțiunea, având în vedere că până la acest moment personalul tehnic nu s-a achitat de sarcină. Pentru o bună desfășurare a activității, ar fi necesare 3 prize la fiecare pat. Tot la Chirurgie, în multe zone varul este decojit de pe pereți și finisajele arată, în general, foarte rău”, spune Laurentiu Cretu. Trebuie precizat ca medicul Silviu Verzea, seful Sectiei unde prizele se pot aprinde, a fost directorul spitalului pana anul trecut, iar din aceasta calitate, spunea intr-un clip electoral pentru Ionel Arsene, ca la Spitalul Judetean Neamt au fost create cele mai bune conditii pentru pacienti (Amanunte AICI Noaptea minții! Cu spitalul închis, directorul Verzea îi face campanie lui Arsene și spune că pacienții au acces la tratamente de nivel înalt) La Sectia ATI de la SJ Neamt, au murit 15 oameni pe 14 noiembrie 2020, in urma unui incendiu care se presupune ca a izbucnit de la instalatia electrica.

În bucataria unde se prepara alimentele pentru pacienti este rugina pe aparatura depasita moral si fizic. Daca un restaurant privat ar avea o asemenea bucatarie, ar fi inchis imediat de DSP. ”La bucătărie există multă rugină pe aparatele de preparare a mâncării – pozele vorbesc de la sine. Am găsit neoane cu protecție stricată și grătare de scurgere învechite. Angajații de aici încearcă, însă, în măsura posibilităților, să păstreze o unitate curată. Pe secția de Urologie, domnul dr. Ștefan Gheorghincă ne-a spus că a adus, din fonduri personale, 4 televizoare pentru pacienții din salon.
Toți cei cu care am discutat astăzi, cei doi medici și domnul Alexandru Filimon, managerul SJU Neamț, ne-au explicat situațiile cu care se confruntă și că depun toate eforturile, în condițiile date, să își desfășoare activitatea cât mai bine. Există intenții bune, însă obstacole apar chiar din spital: aparatul tehnic nu își face treaba, apar probleme noi și cele vechi se perpetuează. Cea mai mare problemă e lipsa resurselor necesare pentru renovarea măcar a unor secții din spital. Recent, a fost semnat un contract cu o fundație privată, care va începe lucrări de renovare la o parte din secțiile din spital.
Având în vedere situația actuală, susținem faptul că sunt necesare reparații și reabilitări mici, în secțiile cu cele mai mari nevoi, pentru a preveni și evita probleme mai mari. Și vom sprijini orice proiect sau inițiativă care să îmbunătățească situația Spitalului Județean Neamț”, mai spune consilierul judetean USR, Laurentiu Cretu.
In timp ce la Spitalul Judetean Neamt este paragina in toata regula, la initiativa lui Arsene, CJ Neamt a investit peste 3 milioane de euro in spitalul mobil de la Letcani, care este inchis si astazi. Arsene a obtinut un nou mandat de presedinte CJ, intr-o alianta electorala denumita ”Modernizarea Neamtului”.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cui ii trebuie spital?
    Boierii, ca preș de județ se tratateaza la clinici private. În țară sau afară.
    Oamenii de rând s-au obișnuit cu sărăcia și mizeria. Se duc la spital dacă găsesc un pat liber. Dacă nu, mor acasă. Mai bine, până la urma. De ce să arzi de viu?
    Spitalul actual e doar pentru a toca bani. Barosanii care cârpesc se îmbogățesc. Salariații care își iau salariile la timp nu au motiv de panică. Deci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.