Jandarmeria Neamt a transmis redactiei tvmneamt.ro, un punct de vedere ca reactie la acuzatiile lansate de Sindicatul politistilor Europol Neamt, preluate si publicate de tvmneamt.ro in articolul Jandarmeria Neamț acuzată că minte. Înaintare în grad pentru false merite deosebite

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul al Jandarmeriei Neamt, transmite ca plutonierul avansat in grad a dat dovada de mai multe acte de profesionalism, iar interventia la crima din Roman, a fost doar unul dintre exemple. Totodata, faptul ca jandarmul recompensat de Ziua Nationala, chiar a facut masaj cardiac fetitei supravietuitoare la indicatiile unui cadru medical, reiese clar din raportul intocmit de politisti dupa tragicul eveniment.

Punctul de vedere al Jandarmeriei Neamt:Referitor la articolul cu titlul „JANDARMERIA NEAMȚ ACUZATĂ CĂ MINTE. ÎNAINTARE ÎN GRAD PENTRU FALSE MERITE DEOSEBITE”, facem următoarea precizare:

Înaintarea în gradul de plutonier, înainte de termen, cu prilejul Zilei Naționale a României a subofițerului Gârbea Cosmin, ca formă de recompensă, a avut ca fundament profesionalismul constant de care a dat dovadă militarul, inițiativa și modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor, operativitatea și modul de  intervenție la acel eveniment fiind doar unul dintre exemple, evidențiind curajul și spiritul de echipă de care a dat dovadă și care îl caracterizează.

Pe baza corelării informaților deținute și a aspectelor menționate în raportul din data de 08.11.2021, întocmit de agent șef principal Cănărău Ioan din cadrul Poliției Municipiului Roman și transmis instituției noastre, prin care a dorit să evidențieze modul deosebit în care au acționat unii membri ai echipajului la acel eveniment și anume „(…) între noi toți a existat o foarte bună și eficientă coordonare care a condus la prinderea imediată a autorului și ca urmare a căreia una dintre fetițe a supraviețuit evenimentului, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, respectiv „(…) îi felicităm pe colegii noștri jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Roman, care au dat dovadă de curaj și spirit de echipă, în special pe sg. maj. Gârbea Cosmin, care, urmând indicațiile personalului medical, a efectuat masaj cardiac uneia dintre fetițe, transportând-o mai apoi la ambulanță” a rezultat conturarea afirmației că fetița a supraviețuit evenimentului, informație menționată în comunicat fără rea-credință.

Vă asigurăm că prin comunicatul transmis în data de 01 decembrie a.c., postat și pe pagina instituțională de social media, s-a urmărit creionarea într-o formă comprimată a contribuției colegului nostru la acel eveniment nefericit și nicidecum excluderea sau asumarea unor merite ale altor instituții.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.