Stirea initiala: Jandarmeria Neamt Neamt este acuzata de minciuna sau cel putin de dezinformare, dupa ce un plutonier ar fi fost inaintat in grad de Ziua Nationala, pentru false merite deosebite. Auzatiile nu vin de oriunde, ci de la Sindicatul politistilor Europol Neamt, totul dupa ce Jandarmeria Neamt a anuntat oficial ca plutonierul in cauza, ar fi fost primul care a acordat asistenta medicala uneia dintre fetitele injunghiate de tatal lor intr-un apartament din Roman, pe 6 noiembrie. ”Plutonier Gârbea Cosmin se afla în serviciu pe 6 noiembrie 2021, iar echipajul din care făcea parte a fost solicitat să intervină în municipiul Roman, când un bărbat a manifestat acte de violență fizică asupra soției și le-a înjunghiat pe cele 2 fiice în vârstă de trei luni. Până la sosirea echipajului medical, urmând indicațiile personalului medical, subofițerul a efectuat masaj cardiac uneia dintre fetițe, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și a supraviețuit evenimentului”, a transmis Jandarmeria Neamt pe 1 Decembrie.
Ieri, 2 decembrie, Europol Neamt a reactionat, afirmand ca de fapt, prima persoana care a acordat primul ajutor fetitei supravietuitoare, a fost o asistenta medicala de pe o ambulanta venita la fata locului, in niciun caza de vreun jandarm, iar realitatea a fost consemnata in raportul politistilor, imediat dupa eveniment. Raportul intocmit de politisti nu prea poate fi contrazis, pentru ca primii care au intrat in apartament, au fost chiar politistii. Marturia unuia dintre ei, relatata imediat dupa tragicul incident, poate fi citita AICI
În lipsa unei reacții din partea IPJ Neamt suntem nevoiti să facem câteva precizări în referire la comunicatul Jandarmeriei Neamț despre evenimetul tragic când două fetițe au fost înjunghiate.
Polițiștii care au intervenit au întocmit un raport cu modul de intervenție în care au felicitat acțiunile jandarmilor, în dorința ca aceștia să fie premiați.
În comunicatul Jandarmeriei Neamț s-a strecurat o eroare în sensul că fetița care a supraviețuit a primit primul ajutor de la un jandarm.
La fața locului asistenta de pe salvare a acordat primul ajutor fetiței care a fost transportată la o unitate medicală din Iași, ulterior.
Lăudam avansarea la gradul de plutonier, chiar merită, însă adevărul trebuie să primeze întotdeauna, mai ales că este vorba de o instituție în care demnitatea și onoarea au rang de obligație de serviciu.
Punem totul pe seama unei deficiente de comunicare și sperăm că faptele nu au fost denaturate cu rea credință”, transmite Europol Neamt.
Pana la ora redactarii, Jandarmeria Neamt nu a avut nicio reactie vizavi de auzatiile care i se aduc.
Pe 1 decembrie, Jandarmeria a fost subiect de glume in toata tara, dupa ce in spatiul public au aparut imagini cu prestatiile jandarmilor la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Nationale.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Daca la Cluj treacă meargă lipsa de instrucție de front, dar la București ce au avut cu calul?
    Ditai găliganul a trântit calul pe jos .
    Așa ceva. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.