Luni, 15 mai a.c., jandarmii s-au deplasat la sediul Şcolii Gimnaziale Vaduri din comuna Alexandru cel Bun şi au fost alături de 260 de copii în cadrul campaniei de prevenire  „Jandarmul – prietenul care la nevoie se cunoaşte!”.

În cadrul activităţilor preventiv-educative copiii au fost informaţi cu privire la consecinţele periculoase ale unor comportamente antisociale, au aflat care sunt modalităţile de sesizare a autorităţilor, modul în care legea pedepseşte actele de violenţă săvârşite de minori dar şi aspecte ce ţin de activitatea oamenilor legii şi despre cariera de jandarm.

La finalul acestor activităţi, jandarmii le-au prezentat tinerilor armamentul şi tehnica din dotare, au distribuit pliante informative şi i-au asigurat pe copii de tot sprijinul şi disponibilitatea lor, atât cu ocazia activităţilor de prevenire dar mai ales atunci când vor fi solicitaţi să intervină în sprijinul lor.

Acest tip de activitate are menirea de a conştientiza importanţa unei stări de normalitate în unităţile de învăţământ şi de a face cunoscut rolul pe care îl are Jandarmeria Română în asigurarea unui climat de siguranţă în societate.

Ionut CORFU

sursa: comnicat IJJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.