Sâmbătă şi duminică, 04-05 iulie a.c., jandarmii montani din Bicaz au fost alături de aproximativ 300 de montaniarzi din mai multe cluburi montane din ţară, pe traseele turistice din masivul Ceahlău.

În aceste două zile, Clubul de turism montan, cu profil ecologic, drumeţii şi tabere „Dr. Gheorghe Iacomi” Piatra Neamţ a organizat a XXIII-a ediţie a Cupei „Dr. Gheorghe Iacomi” unde au fost desfăşurate mai multe activităţi specifice montane cum ar fi concursuri de orientare turistică, de căţărare, desfăşurarea de programe artistice iar la finalul acestor activităţi iubitorii muntelui au socializat lângă un luminos foc de tabără.

Acest tip de activitate vine în sprijinul jandarmilor montani, prin faptul că se fac cunoscute zonele şi traseele montane, riscurile la care se pot expune turiştii în astfel de zone, se promovează un spirit ecologic al omului de munte şi în cele din urmă putem vorbi de un obiectiv comun: protejarea şi conservarea faunei şi florei din zonele montane.

La sfârşitul acestor activităţi, jandarmii montani au primit o diplomă şi o plachetă pentru sprijin şi prietenie, din partea organizatorilor.

11728797_850342205056139_4584785528643559630_o[1]

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.