Un nou episod din serialul Jandarmii pacaliti de urs, s-a consumat in aceasta seara (16 august) la Izvorul Muntelui. Conform prefecturii Neamt, jandarmii care au fost trimisi sa gestioneze situatia, nu au mai gasit cei doi ursi a caror prezenta a fost semnalata prin 112, in zona cabanei Izvorul Muntelui, la poalele Ceahlaului.

In ultimele luni, mai multe astfel de misiuni desfasurate de jandarmi, au avut acelasi deznodamant. Pana au ajuns ei, urșii au plecat. De exemplu, la Tazlau, in luna mai, povestea s-a repetat chiar si de doua ori intr-o noapte. Iar a doua oara, ursii chiar au atacat o gospodarie, dar evident, i-au pacalit iar pe jandarmi, pentru că nici de data asta nu au mai fost gasiti.

In cazul ursilor de la Izvorul Muntelui, alarma s-a dat la ora 19. Cabanierul a sesizat prezenta a doi ursi langa cabana. Conform Prefecturii Neamt, la fata locului au fost trimisi jandarmi de la Bicaz. Pana au ajuns acestia, ursii au plecat. Partea buna insa, este că nu au atacat pe nimeni, desi timp ar fi fost berechet. Misiunea s-a incheiat dupa aproape 3 ore de la apel, pentru ca trebuie facute niste procese verbale. Daca urși nu se gasesc, macar sa se faca hârtii.

Cabana Izvorul Muntelui Intervenție 112 pericol
▪️16.08.2022, ora 19:05;
▪️Cabanierul sesizeaza prezenta a 2 urși, care pot deveni periculoși;
▪️S-a trimis Ro- ALERT de către ISU Neamț.

La sosirea efectivelor de jandarmi nu au mai fost găsițiți”, a transmis Prefectura Neamt.

In luna iunie, tot la cabana de la Izvorul Muntelui, a mai fost semnalata prezenta unor ursi, insa atunci, autoritatile nu au transmis nici macar avertizare Ro Alert. S-a considerat că fiind o ora tarzie, nu puteau intalni oameni în cale.

Conform legislatiei in vigoare, Jandarmeria este institutia care coordoneaza gestionarea unor astfel de situatii.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

    • E de rasu plansu . jandarmeria nu cunoaste legislatia sau se impauneaza ca de obicei . Primaria gestioneaza situatii din intravilan prin contract cu gestionarul de care apartine fondul de vanatoare si medicul veterinar.
      E ordonanta de guvern in acest sens deci ……. ce gestioneaza jandarmeria?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.