Comunict de presa, Consiliul Judetean Neamt: Județul Neamț, un nou succes la Târgul de Turism al României

  • Consiliul Județean Neamț a avut stand de prezentare a ofertei turistice la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Neamț a participat la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, care s-a desfășurat în perioada 14-17 noiembrie, la Pavilionul Expozițional Romexpo, București. Evenimentul este considerat unul dintre cele mai importante din domeniu.

Pasionații de călătorii au fost așteptați în standul județului Neamț într-o atmosferă medievală, printre zidurile cetății Neamț, păzite de străjeri, sau bucurându-se de dansurile prezentate de către domnițe. Extrem de apreciat a fost și zimbrul adus în stand, animal devenit simbol al ținutului nostru.

Oferta județului Neamț a vizat prezentarea către toți cei interesați a celor mai importante atracții turistice și produse gastronomice tradiționale din zonă. De asemenea, vizitatorii care au ajuns în stand – din țară sau din străinătate – au aflat despre evenimentele cultural-artistice de peste an, organizate de către Consiliul Județean în colaborare cu instituțiile subordonate – Festivalul Medieval Zilele Cetății Neamț, Festivalul Internațional Vacanțe Muzicale, Festivalul Muntelui Ceahlău (considerat muntele sfânt al românilor), Festivalul Internațional de Teatru și Târgul de Crăciun.

Județul Neamț se află printre primele zece judeţe turistice din ţară și are statut de destinaţie turistică de excelenţă la nivel european. În zonă există 537 de monumente istorice – muzee, case memoriale, cetăţi medievale, mănăstiri, biserici, situri arheologice și, caz unic în România – zimbri care trăiesc în libertate, aceștia fiind reintroduși în mediul natural grație unui proiect de succes, recunoscut la nivel internațional.

Consiliul Județean Neamț a participat la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, unde județul Neamț a fost promovat ca Destinație Turistică de Excelență la nivel european. Ca de fiecare dată când am participat la astfel de evenimente ne-am bucurat de atenția deosebită a publicului, de această dată atras de zidurile Cetății Neamț, de zimbrul care a devenit simbol al zonei noastre, de vitejia străjerilor care asigură paza cetății și de frumusețea domnițelor care au întreținut atmosfera medievală.

               Participanții la Târgul de Turism al României care au ajuns în standul județului Neamț și-au manifestat dorința de a-și petrece concediile sau vacanțele în zona noastră, unde vor putea admira nenumăratele monumente istorice, lăcașuri de cult, peisaje de neuitat și, nu în ultimul rând se vor bucura de ospitalitatea oamenilor locului. De asemenea, cei care ajung în ținutul nostru au la dispoziție multe posibilități de turism activ: plimbări cu bicicleta, drumeții pe munte, practicarea sporturilor nautice pe lacurile Izvorul Muntelui și Bâtca Doamnei, pescuit de agrement, traseul Via Ferrata din Cheile Șugăului, schiul și sporturile de iarnă, circuitul bizon safari pentru urmărirea zimbrilor care trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători, practicarea echitației etc.

               Frumusețea standului județului Neamț a fost apreciată și de autoritățile centrale prezente la Romexpo. Ne dorim ca Ținutul nostru încărcat de istorie, legende, monumente istorice și peisaje deosebite să fie cunoscut cât mai multor oameni. Vă așteptăm la Neamț în orice anotimp!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

tvmneamt.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.