Dupa ce in urma cu cateva zile, numarul de cazuri noi de infectare cu Sars Cov2 se umfla de la Piatra Neamt pana la Bucuresti de la 3 la 18 (Farsa Covid! Iar au încurcat cifrele în Neamț. 15 cazuri noi, scoase din burtă), in Neamt se petrec din nou lucruri ciudate, ca si cum cineva s-ar juca de-a pandemia, in asa fel incât nimeni nu mai intelege nimic.

Dupa cum se poate vedea mai jos, in doua comune din Neamt, incidenta a depasit pragul de 3 la mie. Peste acest prag, se intra in scenariu rosu, cu restrictiile de rigoare. Chiar astazi, doua comune din judetul Iasi care au depasit 3 la mie, au intrat sub anumite restrictii (interzicerea activitatii la interior si exterior în baruri, restaurante şi terase). In Neamt insa, pare ca nu se mai aplica aceleasi reguli, pentru ca Prefectura nu a anuntat astfel de masuri pentru comunele in discutie, Săbăoani și Țibucani.  Mai mult, ambele UAT-uri sunt prezentate in tabelul transmis astazi presei de Prefectura, in scenariu galben, desi la Săbăoani, incidenta a ajuns deja la 4,5 la mie si a trecut de 3 la mie de vreo 3 zile. Prin urmare, comuna trebuia sa fie demult sub restrictii, pentru ca nu-i asa, autoritatile lupta zi si noapte contra raspandirii virusului devenit acum si mai periculos.

Sigur ca nu vrea nimeni restrictii, toata lumea s-a saturat de ele, dar ar trebui sa explice cineva daca si de ce, în Neamt functioneaza alte reguli. Pentru ca si asa, o mare parte a populatiei, tocmai dupa astfel de bâlbe din partea autoritatilor, crede ca pandemia este de fapt o farsă cu cifre umflate din pix.

Astazi, incidenta in judetul Neamt este de 0,44 la mie si sunt raportate 252 de cazuri de imbolnavire in ultimele 14 zile.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.