Taximetriștii din Piatra Neamț nu vor mai fi obligați să aibă culoarea galbenă pe cel puțin jumătate din caroseria mașinii. Decizia a fost luată în ședința de astăzi de Consiliu Local, la propunerea primarului Andrei Carabelea, care a făcut un amendament la un proiect de hotărâre cu privire la activitatea de taximetrie. Potrivit primarului, amendamentul a fost făcut ca urmare a unor propuneri venite în perioada de consultare publică, propuneri susținute prin semnăturile a 258 de persoane care desfășoară activitatea de taxi în municipiul Piatra Neamț.

Iată textul amendamentului: Culoarea autovehiculelor care efectuează activitatea de taxi pe raza municipiului Piatra Neamț, este culoarea prevăzută în cartea de identitate a autovehicului. Elementele de identificare în trafic a taxiurilor, rămânând cele prevăzute de lege: bandă șah, ecusoanele, tarifele aplicate și lampa taxi.

În momentul de față se practică galbenul de la banda șah. Prin eliminarea acestei rigori, noi nu impunem o culoare anume, ci venim în sprijinul taximetriștilor care în momentul de față se confruntă și cu o concurență foarte puternică din partea altor servicii similare. Deci, e un răspuns favorabil la o cerință prin care eliminăm o obligativitate. Cei care doresc să păstreze acest avantaj competitiv de a avea culoarea galbenă pe cel puțin jumătate din suprafața caroseriei, pot s-o mențină”, a spus Andrei Carabelea, în susținerea amendamentului.

Propunerea primarului a fost aprobată de consilierii locali.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua !
    Încă un HCL care încalcă legea 38 / 2003
    Art 31 din legea 38 /2003 stabilește o singura culoare care poate fi hotărâtă de Consiliu Local
    (3) În cazul taxiurilor cu autorizaţie taxi permanentă, cel puţin deasupra benzii duble tip şah caroseria va avea obligatoriu culoarea stabilită prin hotărâre a consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu consultarea asociaţiilor.
    ADMIN: Roagă pe cineva să-ți traducă articolul ăla de lege

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.