Judectoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior a Magistraturii (CSM) originara din Piatra- Neamt a afirmat ieri (10 decembrie) ca saluta inițiativa înființării unei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție si ca propunerile de modificare a legilor justitiei sunt bune, dar ca ar fi loc si de mai bine. Totodata, ea îl contrazice pe procurorul general Augustin Lazăr, care a criticat demersul parlamentar inclusiv printr-o declaraţie susţinută în sediul CSM, spunand ca seful procurorilor nu a fost in stare sa indice niciun text din noua lege care aduca vreo ingradire sistemului judiciar.

Nu aș vrea să analizez declarațiile domniei sale. Regretabil este că s-au făcut pe holul CSM și pare că ăsta este adevărul. Am pretenția când vorbești de independența magistraților, să indici măcar un text de lege. În pachetul de legi nu există nicio prevedere, nu am găsit niciun text de lege care să aducă o îngrădire a sistemului judiciar. Constituția vorbește despre principiul care guvernează activitatea procurorilor, este și controlul ierarhic“, a spus Gabriela Baltag.

Propunerile (de modificare a legilor justiţiei – n.r.) sunt bune. Nu sunt excelente, ele pot fi îmbunătăţite, dar e ceea ce aşteptăm de 13 ani”, a completat judecatoarea membra CSM, potrivit stiripesurse.ro.Declaratiile au fost facute la o emisiune Antena3.

Gabriela Baltag este unul dintre putinii magistrati care de-a lungul timpului a avut curajul sa se impotriveasca sistemului si nu s-a dat in laturi de la nicio actiune in acest sens. Verticalitatea ei i-a adus bine-nteles si necazuri, asupra judecatoarei facandu-se presiuni de neimaginat. Ba chiar i-au fost i-au si fost taiate cabluri de la sistemul de franare a masinii personale, in luna martie 2014. (Vezi AICI)

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Doamna Baltag este o somitate în materie, de o înaltă ţinută morală, călăuzită întotdeauna de deviza de bază a Justiţiei : sine ira et studio. După maestrul Mihai Ciubotaru, care a făcut cinste judeţului Neamţ la Curtea Supremă, iată o altă personalitate a judeţului nostru promovată/alesă pe bune. Că de “partidul e-n toate” suntem sătui şi lămuriţi. Felicitări, Doamnă!

  2. Da, este o somitate, dar v-ati intrebat cum de opiniile au fost prezentate tocmai la televiziunea lui Dan Voiculescu, tocmai in contextul noilor legi ale justiţiei? Si cum de majoritatea apariţiilor TV ale ei sunt la posturile aceluiaşi om? Cum de majoritatea colegilor dumneaei afirmă tocmai contrariul? Cum de numeroase foruri internaţionale au afirmat tocmai contrariul spuselor doamnei? In fine, conflictul dintre ea si sefa DNA e mai vechi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.