Judetul Neamt a ajuns de tot râsul. Inca un ONG intervine pentru a ajuta Spitalul Judetean, dupa ce un alt ONG a strans bani si a demarat lucrarile la amenajarea unei Sectii ATI.

De data asta este vorba despre Fundatia Metropolis, a lui Codin Maticiuc, cel care impreuna cu Mihai Bendeac a strans bani pentru renovarea unei parti a spitalului din subordinea CJ Neamt. Maticiuc a anuntat ca a fost semnat contractul cu directorul spitalului. ”Vă anunț cu bucurie că la sfârșitul săptămânii trecute am semnat împreună cu Alexandru Filimon contractul care va permite fundației Metropolis să înceapă lucrările de renovare din spitalul de la Piatra Neamț”, a transmis Codin Maticiuc. Acesta spunea in luna martie cand a vizitat spitalul, ca ceea ce a vazut la fata locului ”Este memorialul durerii din 2021. Dăruieste Viața construiește o noua secție ATI. Este SINGURUL lucru în regulă din acea curte de spital județean. În rest? Paragină și nenorocire.

In campania electorala din septembrie 2020, Ionel Arsene si propaganda PSD spuneau ca CJ Neamt a investit in ultimii ani 21 de milioane de euro in spitalele din judetul Neamt. Unde au ajuns acesti bani (daca nu cumva a fost o minciuna sfruntata) nu se stie, din moment ce trebuie sa vina ONG-uri care sa remedieze gravele probleme din spital, cu bani din donatii.

In Spitalul Judetean Neamt ajung anual zeci de milioane de euro din bani publici prin intermediul CJ Neamt, insa pentru investitii in modernizare, trebuie sa li se faca milă ONG-urilor.

Intre timp, mafia care conduce spitalul ramane la aceleasi indeletniciri, cum ar fi angajarile cu dedicatii. De exemplu, în urma nu cu mult timp, sotia unui patron de firma de paza (care pe timpul pandemiei a facut afaceri babane cu spitalul) a fost angajata la Serviciul Resurse Umane, pe un post special creat pentru ea. Mai multe detalii, AICI

Asadar, daca pentru astfel de ”afaceri” se gasesc bani publici, pentru crearea de conditii de bun simt pentru pacienti, trebuie sa investeasca ONG-urile.

P.S. La peste jumatate de an de cand au murit la ATI 15 oameni, Sectia nu a mai fost refăcută. In schimb, ONG-ul ”Daruieste Viata” construieste din bani proprii in curtea spitalului, o Sectie ATI modulara.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.