Judetul Neamt isi continua ascensiunea in “ierarhia” formarii profesionale, ocupand la nivel de tara un onorant loc doi, cu 215 de persoane inscrise la cursurile Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt. Cele 11 cursuri vor incepe de luna viitoare, pentru urmatoarele ocupatii: sudor – 14 persoane inscrise, agent de curatenie cladiri si mijloace de transport – 11, operator introducere, validare si prelucrare date – 25, confectioner-asamblor articole din textile-25, competente informatice-25, inspector, referent resurse umane-28, contabil-28 si manichiurist pedichiurist-14.
Pe langa aceste programe, AJOFM Neamt, prin Centrul de Formare Profesioanla Piatra Neamt va organiza alte 3 cursuri, respectiv doua pentru limba germana si inca unul pentru invatarea limbii engleze. La aceste scolarizari vor participa 42 de someri. Programele de reconversie sunt finantate prin fonduri europene si ofera facilitati in plus. Este vorba despre subventii lunare, cuprinse intre 200 si 300 de lei de persoana, bani acordati la sfarsitul cursului,insa doar celor care primesc diplome de absolvire.
In ultima perioada, conducerea institutiei a avut in vedere organizarea de cursuri de limba germana si engleza, programe care vor ajuta somerii ce vor pleca la munca in strainatate, unde angajatorii germani cer documente care sa ateste efectuarea a cel putin 120 de ore de pregatire.
Luna viitoare, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va desfasura 193 programe de formare profesionala pentru 3.747 de persoane care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite. Programele vor fi organizate de catre agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Judetele in care, in luna noiembrie se vor desfasura cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti sunt: Covasna, cu 387 persoane, Neamt -215, Iasi – 200, Prahova – 168 si Harghita 160.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.