Avem un anunt important pentru nemtenii care nu au aflat inca, dar si pentru cei care au aflat deja, pentru ca o astfel de veste trebuie tratata ca atare, adica merita sa fie aflata de cate ori se poate, de dimineata pana seara: Presedintele Iohannis a fost primit de presedintele SUA, Donald Trump. Asa, si?

Planeta este in extaz, in Romania este sarbatoare nationala. La Neamt, un domn consilier local PNL, fost viceprimar la Piatra- Neamt, bate obrazul presei locale ca nu a scris nici un randulet despre vizita de importanta galactica. Unu la mana, presa locala scrie despre evenimentele locale, ca de aia e locala. Doi la mana, cu ce ne ajuta pe noi nemaipomenitul eveniment?

Pentru un presedinte, oricare ar fi el si din orice tara, sa fie primit de un lider puternic, este intr-adevar un lucru important, dar strict din punct vedre diplomatic si de imagine. Ca a fost primit cu curtoazie, zic unii. In primul rand, habar nu avem ce s-a discutat in spatele usilor inchise. In al doilea rand, nu este nimeni atat de nebun sa invite un om la el in casa si sa-l scuipe in freza in vazul intregii lumi. Normal ca se respecta niste reguli de bun simt si cel putin in public, se lasa impresia de curtoazie.

La nivel local, in niciun judet din Romania, mareata realizare a lui Iohannis nu ajuta cu absolut nimic. La Neamt vom ramane cu aceleasi drumuri mai proaste decat cele pe care le fac americanii pentru a-si deplasa trupele prin diverse tari pe care le cotropesc. Acelasi sistem de educatie subfinantat, acelasi Spital Judetean, acelasi grad de coruptie sufocant in randul politicienilor, al celor care ar trebui sa plice legea si al celor care ar trebui sa faca justitie. Vizita lui Iohannis nu ne aduce nici industrie, nici locuri de munca si nici nu acopera gropile de pe strazile din Piatra- Neamt. Nici macar nu elibereaza copiii Cameliei Smicala, caz de care politicienii locali fug mancand pamantul, in schimb ne cer sa fim mandri de presedintele voiajor. Aceasta vizita nu aduce nici macar o speranta pentru nemtenii care fug de saracie si ar vrea sa munceasca in SUA fara viza.

Asa ca domnilor politicieni si nu numai, care aveti orgasm politic multiplu pentru ca Iohannis s-a oprit de aceasta data la Casa Alba si nu la casa lui de vacanta din Florida, nu mai cascati gura peste ocean si faceti lucruri la voi, aici acasa, pentru ca romanii sa fie mandri de voi, apoi de presedinte si intr-un final, de tara in care traiesc. De 28 de ani faceti doar jocuri de picioare, asa cum face si alesul national iesit brusc din mutenie, pentru ca a fost chemat la Inalta Poarta si ca orice personaj neimportant, s-a dus sa se gudure pe langa picioarele celui care daca se supara maine, in 24 de ore, vajnicul nostru presedinte plange pe langa poarta Cotrocenilor, sa fie primit inapoi.

Un singur lucru va avea totusi efect pentru judetul Neamt, in urma acestei vizite. Contribuabilii de aici vor plati mai mult pentru angajamentele militare pe care le-a luat Iohannis in numele romanilor. Si ar mai fi unul: niste militari din judet vor castiga mai muti bani luptand pentru interesele americane in razboaiele ce vor urma, cine stie pe unde.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu era nici o problemă dacă aminteaţi şi numele “un domn consilier local PNL, fost viceprimar la Piatra- Neamt”, nu am nimic de ascus. Am spus şi spun ceea ce cred şi gândesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.