Comunicat de presa PNL Neamt- Județul Neamț primește fonduri de la Guvern pentru modernizarea mai multor unități medicale

Sănătatea este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Ca viitor președinte al Consiliului Județean Neamț, mă voi concentra pe realizarea unor obiective importante, pentru ca toți nemțenii să aibă parte de o viață sănătoasă, cu îngrijire de calitate.

Avem nevoie de realizarea imediată a unui plan de acțiuni pe termen scurt și mediu, pentru a crește calitatea actului medical din județul nostru. Planul trebuie să vizeze transparența privind cheltuirea alocărilor bugetare, asigurarea resurselor pentru un act medical de calitate, dotarea unităților spitalicești cu aparatură performantă, curățenie, igienă și hrană corespunzătoare pentru pacienți.

Și în acest sens am deja vești bune pentru nemțeni.

11 unități medicale din județul Neamț vor fi construite, modernizate și dotate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), prin Compania Națională de Investiții.

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Ion Ștefan a semnat recent ordinul pentru completarea listei-sinteză a obiectivelor incluse în Subprogramul ”Unități sanitare”, venind, astfel, în sprijinul comunităților locale care nu au acces la servicii medicale moderne, la standarde europene.

Pe listă se află următoarele unități medicale din județul Neamț:

 • Bălțătești: construire dispensar
 • Boghicea, sat Slobozia: construire dispensar
 • Borlești: construire dispensar
 • Gherăești: modernizare dispensar
 • Piatra Neamț: reabilitarea și consolidarea pavilionului de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț
 • Piatra Neamț: construirea unui turn de circulație, reabilitare și modernizarea pavilionului chirurgical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț
 • Piatra Neamț: construirea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean Urgență Piatra Neamț
 • Roman: reabilitarea, consolidarea și extinderea Spitalului Vechi Roman (”Precista”)
 • Roman: reabilitarea, modernizarea și dotarea stației centrale de sterilizare din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman
 • Târgu Neamț: reabilitarea pavilionului central și dotarea Spitalului Orășenesc ”Sfântul Dimitrie”
 • Târgu Neamț: construirea unei substații pentru serviciul de ambulanță

De altfel, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației acordă o atenție deosebită modernizării sistemului medical și prin fonduri europene. Ministerul asigură finanțare (prin Programul Operațional Regional 2014-2020) atât pentru construirea spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova (în valoare totală de 1,64 miliarde de euro), cât și pentru achiziționarea de echipamente medicale, necesare spitalelor din România în lupta împotriva pandemiei de SARS-CoV-2. Totodată, prin Axa Prioritară 8 a POR, MLPDA mai are în derulare alte 329 de proiecte, în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei, care vizează infrastructura de sănătate și cea socială.

Ca viitor președinte al Consiliului Județean, voi susține dezvoltarea acestor proiecte și voi depune spre sponsorizare și alte proiecte de modernizare a unităților spitalicești din județul Neamț. Da, sănătatea este și va fi o prioritate a mea!

(P) Articol comandat de PNL Neamț

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.