Judetul Neamt este survolat de mai multe ore de un avion NATO. Acesta zboara la o altitudine de 10.000 de metri si cu o viteza de aproape 800km/h, putand fi auzit din toate localitatile pe deasupra carorora trece. Traseul avionului descrie aproape la perfectie cifra 8 si trece pe deasupra orasului Piatra Neamt, survoland in mod repetat (pe aceeasi traiectorie- foto) o mare parte din judetul Neamt (zona Roman, Targu Neamt si Valea Muntelui) dar si o parte din judetele Vaslui, Bacău si Suceava (Gura Humorului, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei).

Acest tip de avioane, cu un echiaj format de regula din aproximativ 30 de persoane, executa misiuni de politie de aeriana si de supraveghere a spatiului aerian romanesc, dar mai ales, ajuta armata ucraineana. Pentru ca rusii au bombardat o buna parte din reteaua de radare a Ucrainei, avioanele NATO supravegheaza cu radarul din dotare si spatiul aerian ucrainean, pentru a depista la timp eventualele atacuri aeriene ale rusilor si a-i pune in garda pe militarii ucraineni in timp util.

 

Avionul este un Boeing, apartine NATO si este găzduit la o baza NATO din Germania, de unde decoleaza si se și întoarce dupa ce își executa misiunile. Astfel de aparate de zbor pot sta in aer mai multe ore, chiar si 7,8 ore.

Ionut CORFU (sursa foto: Flightradar24)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.