Judetul Neamt devine amintire si se transforma usor usor in judetul Targu Neamt. Din rezerva de cadre PSD a orasului de sub cetate, via Grumazesti (locul de bastina al lui Ionel Arsene, inculpat in doua dosare pentru presupuse fapte de coruptie) sunt trimisi pe rand oameni pe functii importante in municipiul resedinta de judet care pare sa ramana doar pe hartie cu numele Neamț. In ultimii doi ani, in institutii din aproape domeniile au ajuns in functii de conducere oameni din zona Targu Neamt, inclusiv sotia primarului Vasilica Harpa, care este sefa CAS Neamt, toti, fara nicio legatura cu politica, cu PSD sau cu un posibil trafic de influenta.

Ultima mutare in acest sens, a fost numirea adjunctului șefului IPJ Neamt, care vine tot de la Targu Neamt.

Este vorba despre Victor Costinel Vlad, care ”cu ajutorul unei comisii de concurs de la București, care l-a executat pe singurul concurent pe post, comisarul șef Neculai Catană. Noul adjunct a ocolit, elegant concursul, ca să nu trezească resentimentele celui care era de la început respins, și s-a trezit împuternicit pe post prin ordin al șefului Poliției Române.

Cum de Moș Neculai se vine și cu vărguța, ea este arătată lui Paul Tablan, încă la comanda Inspectoratului, din moment ce se vorbește deschis și despre un al doilea adjunct în persoana comisarului șef Constantin Scutaru, și el în cărți la bursa zvonurilor de vreo cîteva luni. Și el cu legături în zona Târgu Neamț”, scrie Mesagerul de Neamt in articolul Târgu Neamț exportă (și) șefi în poliție

Constantin Scutaru este ofiter la Economic si potrivit vestea.net, in urma cu 3 luni, din bun senin i-a cășunat pe un singur valutist dintre cei care-si fac veacul in Piatra- Neamt, caruia i-a confiscat 17.000 de euro. Probabil ca o astfel de fapta conteaza mult in CV-ul unui politist care are aspiratii la functii inalte (Vezi stirea AICI- Surse: Captură de 17.000 euro de la un valutist din Piatra Neamț). Evident, fapta de eroism trebuia consemnata si in presa, ca sa se vada mai bine acolo sus, deci supozitia celor de la Mesagerul nu este deloc departe de adevar.

TvmNeamt a mai scris despre mizele plasarii unor oameni de incredere la varful IPJ Neamt, dar deocamdata, daca nu a iesit pasienta cu decapitarea lui Tablan (din functie desigur), macar adjunctii sa fie baieti de treaba, pana la umratoarea incercare.

”Operațiunea Jos Tablan!” a eșuat? Comando-ul politic al lui Carmen Dan a uitat să-l mai execute pe șeful IPJ Neamț

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.