Justiția din România a ajuns bătaia de joc a infractorilor care se înfruptă din bani publici, după ce și baronul Arsene este pe cale să scape de executarea pedepsei de 6 ani și 8 luni de pușcărie, sentință primită pe 10 martie 2023 la Curtea de Apel Brașov.

Arsene a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii din Bari- Italia, unde acesta s-a predat luni. După mai putin de 24 de ore în arestul poliției, magistrații italieni l-au lăsat liber și este limpede că de aici încolo, este doar o chestiune de timp până ce baronul PSD va primi o sentință blândă, eventual de executare a pedepsei la domiciliu (câteva ore pe zi) sau sub control judiciar. Cel mai probabil, după arestul la domiciliu va urma control judiciar, apoi un proces care poate dura de la unu la trei ani, în urma căruia are toate șansele să primească sentința amintită mai sus.

Pentru a putea beneficia de clemența judecătorilor din Italia, Arsene trebuia să aibă rezidență în Italia de cel puțin 5 ani de zile, condiție pe care este evident că a îndeplinit-o. Asta înseamnă că baronul infractor se aștepta să fie găsit vinovat și și-a premeditat fuga de de cel puțin 5 ani, cam de când a fost trimis în judecată. Desigur că la nivel de servicii s-a știut că Arsene are rezidență în Italia, sau dacă nu s-a știut, este cu atât mai grav. Deși între timp a fost implicat în numeroase alte scandaluri de corupție (spitalul de la Lețcani, podul de la Luța, etc.), autoritățile române nu numai că nu au declanșat nicio anchetă, dar, cu intenție sau nu, nu au făcut nimic nici măcar să-l împiedice să se evapore, așa cum s-a întâmplat cu Elena Udrea de exemplu, care a fost oprită să ajungă în Grecia înainte de condamnarea la închisoare.

Conform unor surse tvmneamt, pentru a nu avea surprize din partea judecătorilor din Italia, Arsene ar fi apelat la clanuri de interlopi români din peninsulă. Detalii în articolul de mai jos:

Surse: Arsene ar fi apelat la grupări de interlopi pentru a scăpa de pușcărie în Italia

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.