Locativserv este bun  de plata din nou pentru oalele sparte de Janel Iosub, fostul director, dupa ce un alt lot de 3 angajati a castigat ieri procesul in care contestau masura concedierii.

In urma cu o luna alti 3 angajati au castigat un proces impotriva deciziei de concediere, care s-a dovedit a fi abuziva si care a avut la baza motive personale ale directorului care a crezut ca functia sa vremelnica este deasupra legii. Pe langa faptul ca a vrut sa-si faca el o dambla, nici macar nu s-a sinchisit sa se gandeasca sa o faca legal si intai a concediat oamenii apoi a restructurat posturile, aceasta greseala stand la baza deciziei instantelor de a da dreptate angajatilor.

Desi cele doua hotarari ale instantelor nu sunt definitive, sentintele sunt executorii, asa ca toti ce 6 au fost deja reangajati pe posturile ocupate pana cand au fost concediati abuziv si in total, toti sase trebuie sa primeasca 120.000 de lei, adica un miliard doua sute  de milioane de lei vechi, bani care reprezinta salariile din perioada in care au stat pe tusa, tichete de masa si cheltuieli de judecata.

Banii vor fi platiti de Locativserv, insa compania se va indrepta impotriva celor care au luat decizia de concediere pentru a recupera suma, care in caz contrar va fi imputata de Curtea Conturi actualei conduceri. Iar aici, pica la mijloc fostul CA, format din trei persoane care au pus in practica orbeste pofta de razbunare a lui Janel Iosub. Este vorba despre scriitorul Dan Iacob, jurnalista Andreea Florea (viitoarea sotie a consilierului local PSD, Victor Marghidan) si economista Adriana Bîzgan, care vor trebui sa plateasca 120.000 de lei catre Locativserv. Nu este exclus ca si Janel Iosub sa fie bun de plata, insa actiunea de recuperare nu poate fi declansata decat dupa ce hotararile vor fi definitive.

Este posibil ca aceste decizii sa declanseze un scandal si interiorul organizatiei PSD Piatra Neamt, pentru ca Iosub a fost sustinut politic pentru a ocupa functia, pricipalul sau sprijin fiind un deputat ala cestei formatiuni politice si evident, celor trei fosti membri ai CA care vor trebui acum sa suporte despagubirile acordate angajatilor, nu la va conveni deloc situatia.

Reamintim ca  initial au fost 7 angajati concediati abuziv, insa unul dintre ei a renuntat pe parcurs la demersurile in instanta. La vremea respectiva, cei 7 au adresat si un memoriu Consiliului Local Piatra Neamt in subordinea caruia se afla Locativserv, oamenii afirmand ca erau suspusi unor tratamente subumane de Janel Iosub, fiind spionati cu tehnica de inregistrare la locul de munca, umiliti si terorizati cu urlete, amenintari si injuraturi, apoi concediati.

Acestea nu sunt singurele probleme create de Iosub in perioada in care a fost director si este posibil sa mai apara si alte surprize, pentru ca dupa demiterea lui au fost facute mai multe plangeri catre anumite institutii, pentru mai multe nereguli constatate de noua conducere.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.