Kitsch grotesc la CJ Neamt. Un pian jerpelit si in stare de descompunere a aparut pe spatiul verde din fata CJ Neamt unde este si sediul Prefecturii Neamt. Pianul este intr-o stare de degradare avansata, bucati din el s-au desprins si au ramas cazute in iarba. Sub capac se vede o folie de plastic si aranjamente florale care intre timp s-au uscat, totul asezonat cu ditamai bannerul dedicat Centenarului.

Pianul respectiv a fost folosit ca obiect decorativ in perioada 1-7 iulie la Vacante Muzicale 2018 si a fost amplasat langa Turnul lui Stefan pe toata perioada desfasurarii Festivalului, fiind ornat cu aranjamente florale (foto- jos). Instrumentul nu era functional, insa arăta destul de bine, iar pentru o manifestare cultural-artistica era mai mult decat potrivit.

Intre timp s-a degradat in proportie de aproape 100%, dar cu toate astea, cineva s-a gandit ca ar merge pus la intrarea in cele doua institutii oficiale, cele mai importante din judet, respectiv CJ Neamt si Prefectura Neamt, nu stim daca la ordinul sefului CJ sau al prefecturii, dar oricum nu mai conteaza, pentru si asa nu se mai stie cine si cum conduce cele doua institutii publice, adica daca nu cumva putem vorbi despre Ionel Soroceanu si/sau Daniela Arsene. Cert este ca asa ceva nu are ce cauta acolo, mai ales in halul in care arata respectivul obiect. Daca era in curtea unui liceu de arte, poate ar mai fi fost de inteles. Dar sa pui oribilitatea aia sub geamul prefectului si al presedintelui CJ, nu arata decat ca cineva are cu totul alte preocupari decat administrarea judetului si in plus, este si extrem de limitat, intelectual vorbind. Este ca si cum i-ai arata unui manelist un violoncel crezand ca imediat va deveni meloman.

Asa ca insistam sa se ia kitsch-ul de acolo imediat, pentru ca totusi vorbim despre doua institutii publice, nu de curtea Palatului Snagov unde cocalarii au dansat pe manele pana-n ziua la nunta de poveste. Ori daca nu, sa adauge si statuete din ipsos cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici, macar stim o treaba.

DEX: Kitsch/CHICI– creație de nivel scăzut, artă de prost gust, pseudoartă

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Penibil. Puteau sa mai puna si niste buchete de mireasa de vreo 50de ani (buchetul nu mireasa) si ceva coronite de la premiul intai uscate de vreo 20de ani si gata peisajul. Dar dictonul ” nimic nu se pierde, totul se transforma” isi are fanii lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.