L`Ecrivain– Un celebru restaurant cu origini în Dublin, capitala Irlandei, se deschide luni, 11 decembrie, la ora 9, în Piatra Neamț, chiar în centrul orașului, vizavi de Teatrul Tineretului (în locul fostului Lacto sau Cupola)

Restaurantul care a primit și o stea Michelin, a funcționat peste 30 de ani la Dublin, și a devenit extrem de cunoscut și apreciat, mai ales pentru că i-a aparținut lui Derry Clarke, un celebru bucătar irlandez. Acesta a renunțat la afacere, însă a acceptat propunerea ca restaurantul cu renume să meargă mai departe, cu aceeași denumire și cu același specific, dar la mii de kilometri distanță, la Piatra Neamț. Propunerea a venit din partea lui Ciprian Anton, nemțeanul care a gătit în Irlanda la L`Ecrivain, timp de 17 de ani. I-a fost extrem de greu să se împace cu ideea că brand-ul pentru care și-a dedicat o bună parte din viață va dispărea, așa că s-a întors în locurile natale, și-a unit forțele cu fiul său, Andrew Anton, și a reușit să-și îndeplinească visul. L`Ecrivain merge mai departe, la Piatra Neamț. Ciprian este master chef-ul, iar fiul său Andrew este cel care ocupă de management-ul restaurantului.

Ambianță și stil! Într-un cuvânt, L`Ecrivain!”, este sloganul sub care tandemul tată-fiu va duce mai departe faima pe care restaurantul și-a câștigat-o la Dublin. Meniul cuprinde preparate din mai multe bucătării europene, dar, evident, și din bucătăria românească. Cu o capacitate de 120 de locuri, va putea găzdui și evenimente, de la petreceri până la conferințe.

La Dublin am fost binecuvântat să lucrez cu o echipă formidabilă. Derry Clarke și soția lui, mi-au acordat șansa de a duce mai departe acest nume – L`Ecrivain – și acest bussines. Suntem la Piatra Neamț într-o nouă echipă, care cu siguranță nu va dezamăgi, iar clienții noștri sunt sigur că vor fi încântați de ceea ce le vom oferi începând de luni, 11 decembrie’‘, spune chef-ul Ciprian Anton.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.