O stire aruncata aseara pe piata media a facut ceva valva care a trecut insa repede, dupa un comunicat de presa ALDE cu clarificarile de rigoare. Stirea, dupa cum suna ea dupa ce a fost exploatata corespunzator de unii membri M10, cati or mai fi ramas ei dupa ce au fost lasati balta de Monica Macovei, anunta ca ALDE ar vrea sa faca o alinata sau ceva de genul, cu M10, sau dupa unele bancuri care circula prin diverse medii, M9, dupa plecarea din partid a Monicai Macovei.

Imediat, spiritele din organizatiile locale ale ALDE s-au inflamat, asa ca a fost emis un comunicat de presa de la nivel central ALDE, in care se anunta ca nu e nici vorba de vreo alianta, ci au fost niste discutii la intitativa unui grup de tineri din M10, care cauta o salvare din partidul muribund. Tinerii s-au prezentat la sediul ALDE si a avut loc un dialog care a ramas doar la stadiul de luare la cunostinta a cerintelor lor, si anume de a trece individual sau cu tot cu partid la ALDE:

Astăzi, a fost emis un comunicat de presă potrivit căruia conducerea ALDE a semnat un acord de colaborare cu partidul M 10 privind o viitoare colaborare politică. În urma reacțiilor apărute în mass-media și a declarațiilor unor politicieni facem următoarele precizări:

  1. Zilele trecute, a avut loc o întâlnire între conducerea ALDE și M 10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, privind o eventuală colaborare politică în perspectiva alegerilor parlamentare și sprijinirea candidaților ALDE.
  2. Această discuție nu a fost însoțită de semnarea vreunui acord între cele două partide politice.

Si Daniel Constantin, copresedinte ALDE dezminte o eventuala alianta, la gandul careia, unii membri ai M10 de prin organizatiile locale isi frecau deja palmele de bucurie, gandindu-se la niste functii prin ALDE, sau chiar la locuri pe listele pentru parlamentare.

Doamna Monica Macovei nu poate fi nici pentru mine și nici pentru ALDE nici măcar un partener de discuție. Au fost câteva discuții pe care le-au avut colegii mei cu un grup de tineri din M10 care s-au dezis de doamna Macovei și care, se pare, sunt reprezentanții legali ai partidului și vor să treacă, fie cu tot partidul, fie individual la ALDE. Acestea au fost discuțiile pe care le-am avut, atât și nimic mai mult. S-a discutat despre posibilitatea de a încheia un protocol privind susținerea candidaților ALDE și, după aceea, eventuala absorbție“, a spus Constantin.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.