AUR (Alianta pentru Unirea Românilor) dă un exemplu de bune practici pentru întreaga clasă politică, dar mai ales pentru PSD.

La nici 48 de ore de la izbucnirea scandalului în care a fost implicat deputatul AUR de Constanta, care si-a agresat soția, liderul George Simion a anuntat ferm, că deputatul a fost exclus din partid și i s-a cerut la fel de ferm, să-și dea demisia și din Parlamentul României. Reactia și atitudinea AUR au fost ca de manual.

De partea cealaltă, PSD, partid aflat la guvernare, nu a luat nicio măsură (din punct de vedere politic) în ce-l priveste pe Ionel Arsene, supranumit ”baronul PSD de Neamt”, nici măcar când a fost condamnat (în primă instanță ce e drept) la 8,4 ani de închisoare cu executare pentru fapte de coruptie instrumentate de DNA în 3 dosare penale. Cu jumătate de gură, liderul Marcel Ciolacu i-a recomandat lui Arsene să-și dea demisia din functia de presedinte PSD Neamt, lucru care s-a intâmplat abia după câteva săptămâni, însă doar de ochii lumii, pentru că Arsene este încă președinte de facto al PSD Neamt, apărând în prezidii sau în postură de lider la diverse actiuni/ședințe de partid sau la manifestări publice.

Arsene nu a fost sanctionat în niciun fel, nici când a agresat-o verbal pe fosta lui colegă de partid, Ana Birchall, căreia i-a adresat public jigniri pentru care nici măcar nu și-a cerut scuze vreodată „Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: „Suge-o, Ramona!„, scria Arsene pe facebook, în aprilie 2020, cu un an înainte să fie condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de coruptie. Epistola în limbaj de bodegă din partea lui Arsene, care este mebru și conducerea centrala a PSD, a venit după ce Ana Birchall a declarat că ”baronul” a sunat-o pentru a o amenința și intimida după ce a solicitat investigarea unui contract cu CJ Neamt, câștigat de o firmă de casă.

Desigur, după episodul cu deputatul AUR, PSD-istii s-au grăbit să condamne gestul și să le plângă de milă femeilor umilite de bărbați, însă nu au folosit niciodată aceeași măsură împotriva bădăranilor și infractorilor din propriul lor partid. La acest capitol, pot să ia lecții de la AUR.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.