Actualizare: După 8 ore de la publicarea articolului, Primaria Piatra Neamt a transmis un răspuns la solicitarea tvmneamt, privind activitatea Centrului de Informare: ”Centrul de Informare Turistică era deservit de o persoană care a intrat la începutul lunii în concediu de maternitate. Prin Hotărâre a Consiliului Local Piatra-Neamț, Organizația de Management a Destinației Piatra-Neamț, asociație proaspăt înființată, are sediul în această locație. Imediat ce asociația își va începe activitatea și va dispune de venituri care să susțină salariați, va funcționa în actualul Centru, îndeplinind și scopul principal al acestuia – de informare și promovare turistică.

Stirea initiala: Centrul de Informare si promovare turistica din Piatra Neamt (parcarea hotelului Central) a fost infiintat in anul 2016 si a costat cam 100.000 de euro, bani europeni.

Centrul ar trebui sa contribuie la dezvoltarea turismului in Piatra Neamt, că doar un degeaba se numeste oraș turistic, prin suportul oferit turistilor care vin in Perla Moldovei, dar nu stiu incotro s-o ia. Și cand poate fi o zi mai nimerita pentru turism, decât duminica. Ei bine, ieri, duminica, 24 iulie, la ora 15, Centrul era inchis. Nu era afisat nicaieri niciun program de functionare a centrului, in schimb, turistii nu au fost lasati  chiar de izbeliste, adica s-a gandit cineva si la ei, asa că pe un geam, chiar langa ușă, erau puse doua afișe cu Vacante Muzicale, Festival care s-a terminat pe 9 iulie. Adica in urma cu 2 saptamani. Deci, daca ieri a venit cineva in vizita pentru prima data in Piatra Neamt si a apelat la Centrul de informare si promovare turistica, nu a avut cu cine vorbi, dar a putut afla ca a fost un Festival mai demult.

Cât pret se pune pe promovarea turismului prin Centrul de informare, s-a vazut deja, dar asta nu e totul. Nu se stie daca si cand a mai trecut cineva pe acolo, insa daca ar fi sa ne luam după cioburile de sticle sparte de langa cladire, mare interes pentru indrumarea si informarea turistilor, nu pare sa mai fie.

Dar indiciul cel mai clar in acest sens, este surpiza turistică din tufiș, la nici 2 metri de intrarea in Centru. Din imaginea de mai jos lipsește dovada clară (a fost evitată intentionat) a respectului pentru turisti, însă și așa este destul de edificatoare. Chiar dacă este si dezgustatoare, imaginea arată că dacă ești turist și vrei informatii despre oferta turistica din Piatra Neamt, te poti umple de noroc.

In aceasta dimineata am cerut de la Primaria Piatra Neamt (unde exista si un șef de cabinet platit cu 7.500 de lei pe luna) informatii despre câți oameni sunt angajati la Centrul de Informare si promovare turistica, ce salarii au si programul Centrului. Pana la ora 14 nu am primit niciun răspuns.

Ionut CORFU

4 COMENTARII

  • Ce noroc sa ai? Acolo au stat depozitat ani de zile un mobilier rapanos si degradat, aruncat in devalmasie, ca dupa o bataie. In rest, paianjeni si lacate.

   • Comentariul meu tocmai asta voia să transmită: acel loc e ce nu ar trebui să fie.
    Nu știu dacă autorităților, “gospodarilor” de Piatra nu le este rușine cu asemenea “efigii”.
    Avem în oraș evenimente culturale, unele internaționale, găzduim olimpiade și concursuri pentru copii. Cu ce amintiri pleacă din Piatra Neamț acești oaspeți? Acum o lună am văzut un grup de străini care fotografiau colacii de cablu suspendați pe stâlpii din apropierea sinagogii. Cativa metri mai încolo,
    alții pozau pasajul ruinat. Jenant. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.