CJ Neamt înființează Grupul de Actiune Locală Anticorupție (GALA), cu ajutorul căruia, functionarii vor fi instruiți cum să evite să ia (sau să nu mai ia) șpagă. Înfiintarea GALA este supusa aprobării consilierilor judeteni în ședinta de pe 28 noiembrie, care se va desfășura tot online, pentru a se putea participa ca de fiecare dată, chiar și de la București.

Conform referatului de aprobare, ”obiectivul general al proiectului este creșterea transparentei, integritatii, reducerea vulnerabilitatilor și prevenirea riscurilor de corupție în cadrul UAT Judetul Neamt”, adică CJ Neamț.

Din GALA vor face parte și niște ONG-uri, dar și mai multe comune. Grupul se va intalni cel putin o dată pe lună. Nu știm dacă la întâlnirile GALA va participa și Ionel Arsene, condamnat la 8,4 ani de închisoare cu executare în 3 dosare penale privind fapte de corupție, dar in referatul de aprobare se precizează că el va fi împuternicit pentru semnarea Protocolului de cooperare și a Acordului de parteneriat privind Grupul de Actiune Locală Anticorupție (GALA)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.