Au inceput inscrierile pentru examenul national de definitivare in invatamant, data limita de depunere a dosarelor fiind 13 noiembrie 2014. Ultimul ordin de ministru al Educatiei, emis pe 20 octombrie 2014, stabileşte Calendarul de organizare şi desfaşurare a examenului national de definitivare in invatamant in anul şcolar 2014-2015. Foarte important de mentionat este faptul ca specializarile şi formele de invatamant absolvite de candidatii care au inceput studiile dupa 1994 trebuie sa fi fost acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, in baza unei Hotarari de Guvern.
Potrivit precizarilor facute de reprezentantii Inspectoratului Şcolar Judetean Neamt, efectuarea stagiului efectiv de predare la catedra trebuie sa fi fost de cel putin un an sau efectuarea orelor de predare echivalente normei de un an, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. Absolvirea programului de pregatire pedagogica şi metodica trebuie dovedita cu documente.
Dosarele de inscriere complete vor fi transmise la Inspectoratul Şcolar Judetean Neamt de catre delegatii conducerilor de invatamant, in perioada 17-20 noiembrie 2014. Ulterior, pe data de 19 decembrie 2014 candidatii vor fi informati cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de inscriere. Probele pentru obtinerea definitivarii vor fi sustinute in intervalul 5 ianuarie- 9 iulie 2015, cu cele doua probe aferente, respectiv inspectii speciale şi proba scrisa. Nota minima de promovare a examenului este 8.
La sesiunea anterioara de definitivat in invatamant, potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judetean Neamt, din totalul celor 179 de candidati din judetul nostru care au participat la proba scrisa din 14 iulie, au promovat 113, insa doar 31 au obtinut note intre 9 şi 10. Dintre dascalii care nu au obtinut definitivatul, 13 au inregistrat medii mai mici decat 5. Lucrarile au fost evaluate de comisii speciale, intrunite in centre universitare. Cadrele didactice care nu au promovat examenul nu pot fi incadrate decat cu contract pe perioada determinata.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.