Sub imboldul intrebarilor frecvente venite din partea celor interesati, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Neamt au facut unele precizari privind posibilitatea de continuare a studiilor in anul scolar 2014-2015, de catre absolventii din seriile anterioare sau din seria curenta. Absolventii invatamantului profesional cu durata de 2 ani, din seriile anterioare sau din seria curenta pot sa-si continue studiile in ciclul superior al liceului.
Potrivit ISJ Neamt, absolventii anului de completare si absolventii scolilor profesionale din seriile anterioare pot sa-si continue studiile in ciclul superior al liceului, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente. Candidatii din seriile anterioare care nu au finalizat scoala profesionala dar au promovat doi ani de scoala profesionala, precum si absolventii scolilor de arte si meserii, ai scolilor de ucenici ori complementare, din seriile anterioare, cu sau fara certificate de calificare profesionala, pot sa-si continue studiile, in clasa a X-a de liceu sau in clasa a X-a invatamant profesional organizat in baza legii, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
Candidatii din seriile anterioare care au promovat un an de scoala profesionala, un an de scoala de arte si meserii sau de scoala de ucenici ori complementara, vor parcurge etapele pentru continuarea studiilor: sustinerea examenelor de diferenta, inscrierea in clasa a X-a de liceu sau clasa a X-a invatamant profesional in situatia promovarii examenlor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.