Edilii din Piatra Neamt se pregatesc de iarna. In proxima sedinta a Consiliului Local Piatra Neamt, ce se va desfasura pe 25 septembrie, consilierii locali vor trebui sa dezbata si aprobe planul de interventie pentru perioada sezonului rece 2014-2015.
Respectivul plan de actiune prevede inclusiv zonele in care deszapezirea se va face cu prioritate si cate utilaje vor iesi pe strazile din Piatra Neamt, in aceasta iarna, pentru a curata zapada. Ca de obicei, societatile aflate sub coordonarea Consiliului Local, Publiserv si Salubritas, vor avea grija ca drumurile si trotuarele din municipiul resedinta de judet sa fie accesibile chiar si in conditiile in care vor cadea precipitatii abundente sub forma de ninsoare.
Viceprimarul Dragos Chitic a declarat ca in sedinta din septembrie va fi supus aprobarii Consiliului Local Piatra Neamt planul de actiune si programul de masuri pentru perioada noiembrie 2014 – martie 2015, precum si componeta comandamentului local de iarna in vederea interventiei eficiente pentru deszapezire si combarea poleiului. Asa cum prevede legea, sunt stabilite stabilite sarcini concrete atat pentru Publiserv cat si pentru Salubritas, si, de asemenea, s-a intocmit o lista cu mijloacele de interventie. Pe raza municipiului Piatra Neamt vor actiona sapte echipaje cu dotarile tehnice necesare care vor interveni la deszapezire si la combaterea ploeiului.
Astfel, pentru a nu se actiona haotic, autoritatile au decis ca in municipiul resedinta de judet, deszapezirea se va face cu prioritate in sensurile giratorii, pe poduri si pante si pe drumurile de interes principal avandu-se in vedere in primul rand principalele artere de circulatie si bulevardele intens traficate. De asemenea, s-a mai stabilit care vor fi solutiile care se vor imprastia pe strazi pentru prevenirea inghetului, iar in perioada imediat urmatoare se va achizitiona materialul antiderapant necesar deszapezirii pentru urmatoarea iarna. Ramane totusi de vazut daca va fi o iarna grea sau una usoara ca cea de anul trecut si daca echipajele de deszapezire vor fi coordonate astfel incat sa fie curatate nu numai strazile principale ci si aleile din jurul blocurilor care asa cum ne-am obisnuit, in fiecare iarna sunt blocate de tone de zapada.
Acelasi tip de plan de actiune va trebui aprobat si in privita drumurilor judetene, in urmatoarele sedinte ale legislativului nemtean.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.