Problema centralei de la scoala din Petru Voda (comuna Poiana Teiului) unde saptamana trecuta au fost intoxicati 5 elevi cu monoxid de carbon, este pe cale sa se rezolve, dupa sedinta de Consiliu Local de astazi, in care a fost aprobat bugetul comunei pentru anul 2020.

Incidentul din urma cu cateva zile a fost un bun prilej pentru primarita PSD de a mai plati niste polite adversarilor politici, insa solutia a venit tot de la viceprimarul Paul Enache. Intrucat existau serioase temeri ca nu vor fi prevazuti bani pentru intretinerea scolilor nici in bugetul pentru anul acesta, deci exista un real pericol de a nu putea fi achizitionata o centrala termica noua, iar scoala de la Petru Voda sa ramana inchisa, Enache a fost cu un pas inainte, iar pe data de 9 februarie, a informat-o pe primarita (foto jos- document) ca in urma consultarii cu specialisti ISCIR, s-a cazut de acord asupra tipului de centrala care trebuie cumparata si s-a luat legatura cu un furnizor autorizat care a acceptat sa livreze centrala, iar plata sa fie facuta in termen de 30 de zile. Nu mai era nevoie decat sa fie prevazuti bani in buget, ceea ce s-a si intamplat in sedinta de astazi, la care au participat si aproximativ 12 parinti ai copiilor de la scoala din Petru Voda. Un eventual refuz in prezenta parintilor, probabil ca ar fi aruncat comuna in aer, asa ca oamenii primaritei din CL nu au avut de ales si au votat pentru alocarea banilor.

S-a spulberat asadar si manipularea primaritei Ana Ancuta, care a incercat sa se foloseasca de acest scandal pentru a lovi in viceprimarul Enache. In urma cu 3 zile, aceasta a scris pe contul ei de facebook ca viceprimarul ar vrea sa inchida scoala de la Petru Voda (foto jos- captura de ecran). Afirmatiile ei s-au dovedit a fi false, in primul rand pentru ca nu sta in puterea unui viceprimar sa inchida o scoala, iar in al doilea rand, pentru ca s-a dovedit ca in timp ce primarita instiga oamenii pe facebook, viceprimarul cauta solutii, pe care le-a si gasit pana la urma.

Dragi cetățeni, mă uimesc aberațiile Doamnei Primar Ana Ancuța. În urma incidentului neplacut de la școala Petru Vodă, doreste să profite de acest moment, instigă cetățenii și le spune doar minciuni. Pentru a vota BUGETUL LOCAL FĂRĂ SĂ NE ADUCĂ LA CUNOȘTINȚĂ CUM S-AU CHELTUIT ÎN ANUL 2019 IN JUR DE 5.000.000 lei (lei noi), pe motiv că nu poate să dea la ȘCOALĂ BANI SĂ ACHIZIȚIONEZE CENTRALĂ. Adresa alăturată mai jos este înaintată astăzi către Doamna Primar, din acest motiv este supărată …. Am susținerea Domnului Prefect GEORGE LAZAR, că în câteva zile se va remedia problema și se va primi avizul de funcționare al școlii Petru Vodă. Vă mulțumesc de înțelegere!”, a fost raspunsul lui viceprimarului Paul Enache, la incercarea primaritei de a instiga impotriva lui, in scop electoral evident, pentru ca acesta va fi principalul ei contracandidat la alegerile locale din luna iunie.

In sedinta de Consiliu Local de astazi, a fost supusa aprobarii si o solicitare a directoarei scolii, prin care aceasta cere sa se aloce catre scolile din comuna, 150 de metri cubi de lemn de foc, din padurile primariei. Cererea a fost respinsa, cel mai vehement fiind consilierul local PSD, Vasile Alungulesei, acesta replicand ”Dar ce, scoala n-are bani de lemne?”. Alti doi consilieri locali au explicat ca sunt prea complicate procedurile pentru scoaterea lemnului din padurea primariei si dirijarea lui catre scoli ca sa se incalzeasca elevii, asa ca acum, scoala trebuie sa cumpere lemn de foc din banii primiti de la Ministerul Educatiei, la pretul pietei. Directoarea Mariana Deleanu spune ca daca ar primi lemn de foc de la primarie, banii de la minister ar putea fi folositi la altceva, cum ar fi achizitii de mobilier sau reparatii. Ea mai spune ca niciodata nu i-a fost aprobata nici macar o cerere de lemn de foc, dar nici cererile de fonduri pentru intretinere. Singurii bani care ajung la scoala, sunt pentru chletuilei curente, dar si aceia vin de la minister prin intermediul primariei. De altfel, in comuna se vorbeste ca directoarei i se pun bete in roate pentru ca aceasta a candidat in anul 2016 pentru functia de primar, impotriva actualei primarite, iar refuzul administratiei Ana Ancuta de a finanta nevoile scolilor din comuna, ar putea fi razbunari personale, chiar daca din asta au de suferit copiii.

Si daca pentru scoli nu se poate da lemn din padurile primariei, reamintim ca in anul 2017, Primaria Poiana Teiului a organizat licitatii ilegale pentru masa lemnoasa vanduta la preturi de nimic. Mai multe detalii, AICI:

Jaful din păduri- Licitații organizate ilegal și preț de nimic pentru lemnul primăriei Poiana Teiului. Prejudiciul? Poate îl află DNA

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.