Intr-o reactie trimisa redactiei la solicitarea tvmneamt.ro, Dragos Chitic afirma ca se stia despre incident inca din ziua in care a fost descoperit de parintii fetitei abuzate. Desi formularea este un pic ambiguă, primarul recunoaste ca se stia despre caz din 24 octombrie. ”Primaria Piatra Neamt a fost informata de catre Directia de Asistenta Sociala in legatura cu incidentul de la Cresa  din Precista din data de  24 octombrie . Am solicitat demararea unei anchete din care sa putem afla adevarul despre aceasta situatie”, declara Dragos Chitic pentru tvmneamt.ro

Edilul mai afirma ca ca pana acum nu au mai fost sesizate astfel de cazuri in cresele administrate de Primaria Piatra Neamt prin DAS (Directia de Asistenta Sociala), ca ingrijitoarea a fost concediata si ca alte posibile masuri administrative, vor fi luate dupa terminarea anchetelor. ”Nu voi tolera niciodata  asftel de comportamente in institutiile prescolare din Piatra Neamt  iar daca aspectele semnalate se confirma va asigur ca vom solicita masuri drastice impotriva celor vinovati.  Nu am mai avut pana acum sesizari de acest gen de la niciuna dintre cele cinci crese subordonate Directiei de Asistenta Sociala. Infirmierei reclamate I s-a semnat inca din ziua sesizarii incetarea contractului individual de munca . Sunt in derulare in acest moment trei anchete: una interna, una din partea DGAPSC in urma sesizarii facuta chiar de catre DAS si una derulata de Politia Municipiului Piatra Neamt. In functie derezultatele anchetelor aflate  in desfasurare vom decide masurile care se impun”, a mai precizat Dragos Chitic.

Prin urmare, se confirma informatiile publicate de tvmneamt.ro in articolul Fetiță de doar 2 ani, lovită și terorizată la o creșă din Piatra Neamț, potrivit carora, prima intentie a celor responsabili a fost sa îngroape cazul inainte sa apara in presa, de aceea, a fost sanctionata doar ingrijitoarea, iar in cele 12 zile scurse de la incident, nicio institutie (DAS, Primarie), nu a facut cazul public. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care Elena Cel Mare (asitent medical coordonator al cresei), Rotariu Ana Maria (un fel de sefa peste cresele din Piatra Neamt) si Ana Berea (sefa DAS) trebuie sa-si prezinte de urgenta demisiile sau sa fie demise. Elena Cel Mare poate raspunde chiar penal, pentru ca a fost martora la abuzurile asupra fetitei, dar nu a informat imediat șefii si organele de cercetare penala, desi vorbim despre infractiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.