La PSD Piatra Neamț se întâmplă ceva, crede jurnalistul vestea.net, Daniel Vinca. Acesta a povestit seara trecută în emisiunea ”Vestea Tic Tac”, un episod cel puțin ciudat (având în vedere că scena politică este în plină bătălie pentru cele 4 rânduri de alegeri din acest an), care are în prim plan organizația PSD Piatra Neamț și prin extensie, organizația PSD Neamț. Vinca a transmis către social democrații nemțeni, o invitație privind participarea la o emisiune Vestea Tic Tac, a unui consilier local PSD Piatra Neamț, din cei 5 consilieri locali, câți are partidul în Consiliul Local Piatra Neamț. Invitația a fost respinsă fără nicio explicație, susține Daniel Vinca, ceea ce poate duce cu gândul către multiple scenarii despre situația din interiorul PSD Neamț, unde, oricum, apele sunt tulburi de aproape un an de zile.

La PSD Piatra Neamț, am avut o surpriză… nici măcar neplăcută. Șocantă, aș zice eu, în condițiile în care PSD-ul are în Consiliul Local Piatra Neamț, 5 oameni: doamna Florentina Luca Moise, doamna Amalia Moisii, domnul Minuț, domnul avocat Florescu și domnul ăla de la gară, Mihalcea (n.red. angajat CFR).

Deci, în condițiile în care vorbim de un partid care are 5 consilieri și invitația din partea noastră a fost una relaxată, dar, clar, unul dintre cei 5 consilieri, oricare… că unul mai are treabă, unul… când ai cinci. Dar, răspunsul venit azi de la PSD Neamț, a fost că nu va veni niciun consilier local. Nu ne-au dat explicații (…) În primă fază, neavând o motivație a deciziei PSD Piatra Neamț, m-am gândit la ipoteze. Dom-le, or fi câțiva bolnavi, restul ocupați, că au fiecare job-uri, afaceri și așa mai departe. Doi: zic n-au încredere cei de la PSD să-i lase pe proprii consilieri să reprezinte partidul, partidul care i-a pus pe listă.

În seara asta am primit niște confirmări, vreo trei, și nu intru în detalii, de la 3 din cei 5 consilieri, că nu au fost întrebați de partid dacă actuala conducere (n.red. devenită între timp tricefalică) de la municipiul Piatra Neamț, dacă vor și pot veni în emisiune la Vestea Tic Tac. Să fie clar, eu nu spun că ar fi vreun boicot, că ar fi o aberație să spun că PSD boicotează Vestea, și dacă ar face asta, e strict decizia lor (…) Faptul că nu și-au trimis unul din cei 5 consilieri, așa cum am propus noi în această invitație deschisă, mie îmi arată că acolo, la PSD Piatra Neamț se întâmplă ceva… nu știu, ăștia actuali vor fi curățați, cineva nu mai are încredere… mă pot gândi la o grămadă de ipoteze”, a spus Daniel Vinca în emisiunea de ieri seară, ”Vestea Tic Tac”

În contextul în care lupta politică este în plină desfășurare în Neamț, faptul că un partid refuză să-și trimită un consilier local (ajuns în funcție prin votul oamenilor) la o tribună de unde poate contribui consolidarea imaginii partidului în an electoral, poate spune multe și poate fi chiar un semn de slăbiciune ori lașitate/fugă de răspundere, poate chiar și de lupte interne.

După fuga lui Arsene, foștii săi camarazi care au preluat frâiele partidului, spuneau că în Neamț s-a născut ”noul PSD”. Numai că noul PSD pare să-și fi schimbat doar părul, pentru că pe timpul conducerii lui Arsene, toți membrii PSD, de la mic la mare, aveau interzis să interacționeze în vreun fel cu presa care nu linge clanțele pe la partid.

Ionut CORFU (sursa foto- captură de ecran Vestea Tic Tac)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.