De cand director la Publiserv este Valentin Ciobanu (PNL), lucrurile in companie au luat niste intorsaturi complet ciudate. De la achizitii din cele mai nefolositoare, pana la modificari in schema de posturi pentru angajari cu dedicatie de la partid, totul pare sa se desfasoare pe repede inainte.

Mai nou, bagam de seama ca la Publiserv incep sa se petreaca si fenomene paranormale. Cineva din companie, probabil cu calitati de medium a prevazut ca firma va castiga licitatia pentru deszapezirea orasului Piatra- Neamt.

Licitatia a avut loc pe 16 noiembrie, iar Publiserv a comandat prima sarja de sare industriala pentru deszapezire (25 de tone) de la Societatea Nationala a Sarii S.A. pe data de 31 octombrie, deci cu vreo 16 zile inainte. Licitatia a fost castigata de Publiserv, fapt confirmat de directorul Ciobanu si din cate stim noi, urma ca saptamana aceasta sa fie semnat si contractul. De fapt nici nu poate fi vorba despre o licitatie pentru ca Publiserv a fost singurul participant.

Directorul Ciobanu a confirmat de asemenea informatia pe care noi o primiseram din interiorul Publiserv, insa a incercat sa o dreaga, spunand ca sarea a fost comandata mai inainte pentru ca se anuntase un cod portocaliu de ninsori. Din verificarile noastre reiese ca dupa aceasta data, inafara de avertizari meteo de vant, altele nu au mai fost, iar pietrenii au putut constata singuri ca in acest sezon rece nu a cazut niciun fulg.

Faptul ca Publiserv stia ca va castiga licitatia arata ca la mijloc a fost vorba de un aranjament. Din unele surse, firmele private au fost sfatuite, rugate, etc. sa nu participe la licitatie, ca sa nu moara Publiserv de foame. De aceste ”interventii”, se pare ca nu este strain nici primarul Chitic. Asta demonstreaza cu varf si indesat ceea ce aratam noi zilele trecute, si anume ca de fapt Publiserv este o capusa pentru bugetul primariei, singurul sau client. Daca nu a fost o licitatie si lucrurile au fost aranjate, in lipsa unei competitii, Publiserv a castigat licitatia cu pretul pe care l-a vrut, deci este foarte posibil ca platitorii de taxe si impozite din Piatra-Neamt sa suporte in aceasta iarna costuri pentru deszapezire mult supraevaluate sau au ratat sansa sa fie chletuiti mai putini bani din bugetul local pentru aceste lucrari si asta doar pentru a sustine financiar o companie unde din 110 angajati, aproape jumatate sunt personal TESA. De asemenea, este posibil ca lucrarile de deszapezire sa fie subcontractate unor firme, asa cum s-a obisnuit Publiserv sa procedeze.

Si atunci cum ramane cu ”privatii rai care sug sangele poporului” de care se plangea directorul Ciobanu, daca tocmai cu ei se fac aranjamente de acest gen.

Si cum 25 de tone de sare nu ajung pentru intreaga iarna, surse Publiserv ne-au sfatuit sa fim cu ochii in patru, pentru ca urmatoarele achizitii de sare s-ar putea sa nu mai fie facute direct de la Societatea Nationala a Sarii ci prin niste intermediari, ca sa pape si gura lor ceva. Si uite asa, la Piatra- Neamt trecem de la atat de hulita ”ciuma rosie” la ”ciuma galben-albastra”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.