Sectia de obstetrica – ginecologie de la Spitalul Bicaz si-a reluat activitatea odata cu angajarea unui medic de specialitate. Astfel, femeile din Bicaz si de pe intreaga Valea Muntelui pot beneficia din nou de consultatii ginecologice la spitalul orasenesc, evitand deplasarile lungi si anevoioase pana la Piatra Neamt. Sunt asteptate si primele gravide, care nu vor mai risca sa nasca in Ambulanta, pe traseul plin de serpentine care coboara spre spitalul judetean. Dr. Dorina Emilia Butnaru a fost primita cu bratele deschise de autoritatea locala, fiindu-i acordata si o locuinta de serviciu, in noul bloc ANL din oras, dupa cum ne-a informat primarul Nicolae Salagean. Dr. Butnaru a fost rezident la Iasi, dar ultimul contract de munca l-a avut incheiat cu Spitalul din Giurgiu.

Valentina Haidau – Manager Interimar Spitalul Bicaz

“Urmeaza sa incheiem act aditional cu Casa de Asigurari de Sanatate Neamt pentru indicatori de obstetrica si ginecologie, bineinteles raportandu-ne la serviciile pe care le vom putea efectua in functie de aparatura de care dispunem in acest moment. Cert este ca medicul nostru va putea asista nasteri pe cale naturala si va acorda consultatii si tratamente pe partea de ginecologie. Sectia are 10 paturi, din care 5 pentru neonatologie. Serviciile vor fi limitate din cauza faptului ca deocamdata nu avem un chirurg care sa asiste sau chiar sa intervina daca s-ar pune problema unei operatii. Dar vom infiinta un compartiment de chirurgie pentru care deja este intocmita documentatia si se asteapta avizul de la Ministerul Sanatatii”

Postul de conducere a spitalului va fi scos la concurs in data de 25 februarie 2015, conform deciziei luate in ultima sedinta a Consiliului de Administratie, in noua sa componenta. Practic, a fost schimbat presedintele CA, fiind inlocuita doctorita Daniela Marcoci (director adjunct la DSP Neamt) cu dr. Mirela Gradinaru (medic sef la Sanepid). Intre timp, unitatea medicala cu paturi functioneaza si chiar este solicitata la capacitate maxima, in sensul ca paturile au fost ocupate aproape tot timpul, fiind chiar depasiti indicatorii contractati cu CAS Neamt. Spitalul de sub Barajul Bicaz a fost redeschis oficial de la inceputul lunii noiembrie 2014, atunci fiind aprobata finantarea de catre Casa de Asigurari de Sanatate Neamt, care i-a stabilit un buget lunar de aproape 1,6 miliarde de lei vechi. De atunci, unitatea a reusit sa angajeze 12 medici. In februarie se pare ca va fi cooptat in echipa si un medic pediatru.

Nicolae Salagean – Primar Bicaz

“A fost rezolvata si problema realizarii celei de-a doua linii de garda, fiind astfel bifat inca un punct de pe lista cerintelor care stau la baza mentinerii clasificarii unitatii medicale. De asemenea, spitalul va incheia contract cu un laborator de analize medicale. Sigur ca mai sunt multe lucruri de rezolvat, dar ca la orice inceput de drum – pentru ca dupa 3 ani de inactivitate nu poti considera altfel decat ca este un inceput, nu o continuare – avem de urmat pasi importanti pentru atingerea obiectivului. Facem si interventiile de rigoare la Ministerul Sanatatii pentru obtinerea aparaturii medicale necesare pentru derularea activitatii la standarde cat mai ridicate, dat fiind faptul ca, evident, o serie de echipamente dateaza de prin anul 2010 si nu mai corespunde actualelor cerinte”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.