Un altar închinat marilor folkişti care nu mai sunt dar şi unor poeţi care au făcut parte din fenomenul şi simţirea muzicii de gând şi suflet românesc – acesta este omagiul adus de organizatorii Festivalului Naţional DĂM FOLK (2018, Taşca şi Bicazu Ardelean).

Membrii Asociaţiei EU CRED au amplasat azi în faţa scenei Centrului Cultural din Taşca unde a început Festivalul un panou şi lumânări cu chipurile acestor cântăreţi şi poeţi.

Acelaşi altar a fost câteva zile în faţa scenei de la pensiunea Saon din Bicazu Ardelean unde Tabăra Dăm Folk a început încă de luni.

Astăzi a fost prima zi de concurs în care au intrat jumătate dintre concurenţii înscrişi, urmând ca mâine să evolueze restul de concurenţi. Sâmbătă vor avea loc decernarea premiilor şi gala laureaţilor. Acum tocmai începe spectacolul cu recitaluri susţinute de folkiştii invitaţi la manifestare.

Momentul de astăzi s-a bucurat şi de participarea unor susţinători, finanţatori, sponsori, inclusiv a primarilor de la Taşca (Dana Ursache) şi de la Bicazu Ardelean (Ioan Bîrsan).

Dintre cei care au susţinut sau vor susţine recitaluri în cadrul Taberei şi Festivalului, amintim: Adrian Bezna, Andrei Maftei, Cornel Angelescu, Cristina Marin, Liviu Ciulei, Emil Răducanu, George Negrea, Iulia Lupşa, Adi Bezna, George Săruceanu, Corina şi George Nica, Daniel Făt, Sânziana Ailenei, Andrei Breazu, Elena Barbu, Elena Ropotoaia, Cristina Marin, Trandafir Neica şi Marcel Bălan, Marius Coşerariu.

Mai jos, un material video si un album foto de la deschiderea Festivalului si de la spectacolul de aseară din tabăra DĂM FOLK (sursa- vestea.net):

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.