”Marea doamnă a teatrului şi filmului românesc, societar al Teatrului Naţional Bucureşti şi Cetăţean de Onoare al municipiului Piatra Neamţ (2007), Draga Olteanu Matei, împlineşte 85 de ani pe 24 octombrie. O sărbătorire publică a acestui autentic monstru sacru al scenei şi ecranului, care de ani de zile – de când s-a retras pe meleagurile noastre – a devenit un simbol frumos şi iubit al Pietrei, se impunea fără rezerve, fără urmă de ezitare.
Locul cel mai potrivit pentru întâlnire nu putea fi altul decât Teatrul Tineretului, mai ales că o asemenea gală n-o organizezi căutând neapărat cât mai multe locuri în sală, ci mizând pe atmosferă, pe emoţie. Surpriză, însă, TT are alte priorităţi, alte socoteli!…”, scrie Viorel Cosma în articolul din Mesagerul de Neamt care poate fi citit integral AICI: Draga Olteanu Matei, umilită de Teatrul Tineretului!

CJ Neamt ar fi vrut sa o sarbatoreasca pe marea actrita la Teatrul Tineretului. Numai ca o manifestare omagiu dedicata Dragai Olteanu Matei la implinirea varstei de 85 de ani nu se poate desfasura la Teatrul Tineretului din lipsa de personal pentru sunet si lumini, tehnicienii fiind plecati in perioada respectiva la un spectacol in alt oras, este raspunsul primit de catre CJ Neamt de la directorul adjunct, in lipsa directoarei Carbunariu care este mai mult plecata, de obicei, saptamani intregi. Gestul umileste efectiv nu numai pe actrita simbol a Romaniei, ci intreg judetul Neamt, Teatrul Tineretului fiind in subordinea CJ Neamt si finantat din bani publici, deloc putini. Evident ca decizia de a pune piedici manifestarii apartine directoarei Gianina Carbunariu, pentru ca la modul discretionar in care intelege sa conduca TT-ul, directoarea adjuncta nu putea sa hotarasca de capul ei. Prin urmare, din 52 de oameni angajati pe functii Tesa si Tehnic, nu s-au putut gasi 2-3 care sa asigure luminile si sunetul. S-au gasit in schimb resurse pentru tranformarea Teatrului Tineretului intr-o adevarata fortareata a homosexualilor, unde propaganda gay si angajarile pe baza de apartenenta declarata la minoritatile sexuale sunt la loc de cinste. De aici si porecla cu care Gianina Carbunariu s-a ales de la angajatii teatrului: Directoarea Curcubeu.

Gianina Carbunariu este cunsocuta pentru convingerile sale neo-marxiste, ea manifestandu-si fara nicio jena aplecarea spre negarea/distrugerea valorilor nationale romanesti (oameni, simboluri), totul pe bani publici. Daca in cazul fostului director al teatrului, CJ Neamt a comandat o reevaluare fulger care s-a lasat cu demiterea sa, in cazul Gianinei Carbunariu, Ionel Arsene pare sa fie chiar complice la deciziile Directoarei Curcubeu, care de peste un an de cand ocupa functia a transformat institutia culturala-simbol al judetului Neamt, intr-o bodega de cartier.

In cele din urma, potrivit sursei mentionate, ziua Dragai Olteanu Matei va fi sarbatorita la Cinematograful Dacia- Panoramic. La TT este loc pentru propaganda homosexuala, dar nu este loc pentru Draga Olteanu Matei.

BANI DE LA CJ NEAMȚ PENTRU BOICOTAREA REFERENDUMULUI, LA FESTIVALUL DE TEATRU DIN PIATRA NEAMȚ

TEATRUL TINERETULUI, PAȘI REPEZI SPRE UN DEZASTRU. POLITICA, BAT-O VINA

Teatrul dă în clocot- Directoarea pleacă cu săptămânile, actorii batjocoriți

Protejata lui Dulamă de la Teatru, huzur pe banii nemțenilor

Festivalul de Teatru, promovat la WC- Culmea umilirii Teatrului Tineretului a fost atinsă

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.