Alesia-Georgiana Mocanu are 2 ani si 3 luni, insa nu poate interactiona cu lumea ce-o inconjoara pntru ca nu mai aude. Copila s-a nascut perfect sanatoasa, insa si-a pierdut auzul pe fondul unei otite depistate prea tarziu si netratata corespunzator. Desi s-au inscris pe lista de asteptare, pentru a putea beneficia de primul implant cohlear platit de Casa de Asigurari de Sanatate, acestia se afla pe pozitia numarul 34, iar institutia aloca un buget anual pentru maxim 25-30 de operatii. Al doilea implant cohlear nu este garantat de la Bugetul de Stat, iar acesta costa 25.000 de euro. Potrivit medicilor si audiologilor, cu cat se intarzie efectuarea interventiei chirurgicale, cu atat sansele ca Alesia sa auda scad exponential.

Totul a inceput in urma cu un an, cand fetita a racit si a facut otita. Timp de 3 luni, la un interval de aproximativ 3 saptamani, era internata in spital cu diverse simptome, cu febra si varsaturi. Atat mama cat si medicii au observat ca micuta nu reactioneaza la zgomote si nu vorbeste. Intr-un final, medicii au diagnosticat-o cu otita seroasa, netratata de peste 5 luni si care deja ii afecta grav timpanele. Dupa operatia prin care i-au fost montate tuburi Sheperd, a urmat o audiograma, in urma careia parintii au primit cumplita veste: “Alesia nu aude!”

Medicii au diagnosticat-o cu hipoacuzie neurosenzoriala profunda bilaterala si are nevoie de 25.000 de euro, altfel nu va auzi niciodata si va fi condamnata sa traiasca intr-o lume fara sunete.

In acest sens, Asociatia “Salveaza o inima” a demarat o urgenta campanie de strangere de fonduri pentru a o ajuta pe fetita de numai 2 ani sa auda.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.