La un an de la Colectiv, constat ca a murit complet bunul simt si a crescut direct proportional nesimtirea.

Ce altceva poate fi decat nesimtire, faptul ca partide politice si candidati independenti la alegerile parlamentare, se trezesc astazi sa asalteze redactiile cu comunicate si sa infiereze cu manie ”coruptia care ucide” si sa planga pana la epuizare ”ingerii” disparuti intr-un tragic accident… sau ce o fi fost acolo, ca nici acum nu e clar.

Cat de nesimtit sa fii sa exploatezi politic o tragedie, si sa o tii danga-langa cu ”coruptia ucide”. Nici pana la ora asta nu exista nimic clar care sa conduca la concluzia ca acolo a fost vorba de coruptie, sau… doar de coruptie. Nu exista nicio hotarare judecatoreasca definitiva care sa arate negru pe alb ca cineva a luat spaga si din cauza asta au murit niste oameni. Si de ce sa nu spunem lucrurilor pe nume si sa amintim si faptul ca acea nenorocire este posibil sa fi fost provocata intentionat, pentru ca un anume Guvern sa cada si sa ajungem undem suntem astazi, adica rupti in fund si guvernati de oriunde, numai de la Bucuresti, nu?

Cate tone de nesimtire trebuie sa zaca in cei care s-au catarat pe moartea a zeci de oameni si acum au partide noi cu ”coruptia ucide” bagata in statut, iar altii se pregatesc sa imbratiseze o stralucita cariera politica, facandu-se ca uita ca au ajuns ministri ori inalti dregatori cand inca mai mirosea a par si piele arsa?

Zilele acestea a aparut o informatie trecuta cu vederea si disparuta in 24 de ore de pe site-urile centrale de stiri, potrivit careia, proprietarul cladirii in care functiona clubul Colectiv, un israelian ar fi intermediat ”afacerea Black Cube”, avand relatii mai mult decat solide in mediul serviciilor secrete din Israel. Nu prea am auzit pe nimeni sa iasa in vreo piata si sa ceara lamuriri. De ce? Pentru ca ar fi cazut varianta cu ”coruptia ucide”?

Dupa Colectiv, au mai murit niste zeci de bebelusi prin spitale, abia in aceste cazuri existand probe concrete ca au fost cauzate de coruptie si incompetenta si abia in cazul lor putem vorbi de ingeri. Alti bebelusi au ramas neoameni pe viata. Ati auzit pe cineva sa urle in vreo piata? Pe bebelusii aia ii comemoreaza cineva? Unde sunt, nu 50.000 de manifestanti, ci macar 5.000?

Nu, noi trebuie sa suportam mizeriile de comunicate trimise astazi in scop clar electoral, si mai mult decat atat, sa fim bagati toti in aceeasi oala si sa ni se reproseze de catre niste reprezentanti de ONG-uri devoratoare de bani publici, ca ”intreaga societate este vinovata de tragedia de la Colectiv”. I-auzi! De ce as fi eu vinovat ca undeva in tenebrele unui mare oras se intampla un accident… sau atentat? Ia sa spuna asta francezilor, si sa-i acuze pe toti ca din cauza intregului popor, niste teroristi au reusit sa isi puna in aplicare atentatele! Au tupeu?

Am fost victimele manipularii facute dupa manual acum un an, si de atunci, in fiecare zi suportam efectele. Astazi, ar fi trebuit sa comemoram si moartea bunului simt, poate chiar a demnitatii poporului roman.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.