Doi agenti de paza au fost prinsi pe picior gresit de politisti, in urma unei actiuni de control pentru evaluarea modului de asigurare a securitatii bunurilor detinute de agenti publici si privati. Unul a fost gasit beat si un altul dormind in post, la un obiectiv din Roman. Intr-o singura noapte, au fost controlate 179 de obiective, anunta IPJ Neamt:

”În urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Roman, agentul de securitate că a fost găsit dormind în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, conform Legii nr.333/2003, cu modificările și completările ulterioare. Un alt agent de pază a fost găsit în serviciul de pază, fiind sub influența băuturilor alcoolice, fapt ce a dus la sancționarea acestuia cu amendă de 200 lei.

Polițiștii nemțeni au acționat pentru evaluarea modului de asigurare a securității bunurilor și valorilor deținute, de către agenții publici și privați și prestatorii de servicii de pază de pe raza județului Neamț La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost angrenați într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

Astfel, în noaptea de 18/19 noiembrie a.c., au fost controlate 179 de obiective, 94 în mediul urban și 85 în mediul rural. Polițiștii au constatat că 116 de unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 63 prin pază proprie. Totodată, polițiștii au verificat 199 de agenți de pază, doi dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător. Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, de circa 6300 lei. ”

Ionut CORFU (foto coperta- arhiva)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.