Pe lacul Izvorul Muntelui este un adevarat dezastru ecologic, situatia este cunoscuta de peste 2 saptamani (Vezi AICI galerie FOTO)  iar Prefectura Neamt mai face o sedinta si abia apoi un ”un calendar al acţiunilor şi măsurilor”. Importantul anunt a fost facut ieri prin intermediul unui comunicat de presa care nu ajuns si la tvmneamt pentru ca probabil, cititorii nostri sunt considerati de prefectul Soroceanu cetateni de mana a doua care nu merita sa fie informati.
  Ca de obicei, comunicatul semnat de prefectureasa este unul pompieristic, cu barci, macarale si salupe, dar… natura trebuie sa mai astepte un pic pentru ca abia se face calendarul actiunilor si masurilor. Tot ca de obicei, comunicatul se incheie cu indemn copiat parca din propaganda sovietica.
  Trebuie spus ca singurul politician din Neamt care a facut ceva concret pentru rezolvarea acestei probleme, este Ion Asaftei, vicepresedintele CJ Neamt si presedintele ALDE Neamt. El a fost saptamana trecuta la Bucuresti unde a avut intalniri cu reprezentanti au guvernului carora le-a cerut ajutorul. Ieri, o comisie speciala de la guvern a venit in Neamt…vezi detalii AICI
Iata si comunicatul Danielei Soroceanu prin care suntem anuntati ca se pregatesc salupe, barci si macarale, dar inca se lucreaza la un calendar:
”Astăzi, 16.07.2018, la ora 12:00, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență Neamţ unde s-a adoptat Hotărârea nr. 18 privind acţiunile de protecţia mediului – ecologizarea Lacului de acumulare „Izvorul Muntelui”.
Urmare a propunerii domnului Iulian Jugan, director executiv al APM Neamţ, s-a luat decizia implicării mai multor instituţii ce au competenţe în domeniu, şi nu numai, dar şi a unui operator economic, prestator de servicii de salubrizare, care şi-a exprimat dorinţa de a susţine campania de salubrizare a Lacului de acumulare „Izvorul Muntelui”.
Instituţiile angrenate în această acţiune, care participă cu resurse umane şi sprijin logistic, sunt:
a) SC HIDROELECTRICA SA – SUCURSALA HIDROCENTRALE „BISTRIŢA” PIATRA NEAMŢ: 8 oameni, 1 barcă şi 1 macara;
b) SISTEMUL DE GOSPODĂRIRE A APELOR NEAMŢ: 7 şalupe, 2 bărci, 2 buldoexcavatoare, 750 ml cordon buşteni şi 18 angajaţi;
c) INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “PETRODAVA” AL JUDEŢULUI NEAMŢ:  participă cu 2 echipaje cu ambarcaţiuni, încadrate cu 6 subofiţeri, 1 autocamion şi 30 voluntari;
d) PRIMĂRIA COMUNEI HANGU: 1 buldoexcavator;
e) AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI NEAMŢ: organizarea acţiunii; desfăşurarea de controale mixte împreună cu lucrătorii Gărzii de Mediu;
f) COMISARIATUL JUDEŢEAN NEAMŢ AL GĂRZII NAŢIONALE DE MEDIU: desfăşurarea de controale mixte împreună cu lucrătorii Agenţiei de Protecţie a Mediului;
g) INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN NEAMŢ: 10 voluntari.
Organizarea propriu-zisă a forţelor şi mijloacelor angrenate în acţiunea de protecţie a mediului pentru ecologizarea Lacului de acumulare „Izvorul Muntelui” revine domnului Nicolae Doru Ungureanu, subprefectul judeţului Neamţ, care va întocmi un calendar al acţiunilor şi măsurilor.
“Este important ca toţi cei ce conduc destinele judeţului să dea dovadă de implicare şi spirit civic pentru ca, împreună, să readucem strălucirea zonei şi să rezolvăm această problemă ecologică” a declarat prefectul judeţului.”
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.