Actualizare- 12 septembrie: Vezi AICI! Grădinița cu lacăt. Conflictul de la Girov, mediat și rezolvat de Florentina Luca Moise, după o întâlnire la ISJ cu părinții nemulțumiți

Știrea inițială: Imagini trerifiante în această dimineață în satul Gura Văii, din comuna Girov (primar Vasile Ciubotaru- PSD), județul Neamț. Aproximativ 20 de copii cu vârste între 4 și 5 ani, au găsit porțile grădiniței încuiate cu lacăt. Prima zi de școală, care pentru cei mai mulți dintre copii ar trebui să fie una plină de emoții pozitive, pentru copiii și părinții din Gura Văii, a fost una plină de revoltă și chiar umilință, după cum reiese din imaginile de mai jos.

Am fost anunțați pe 31 august, că nu vom mai putea duce copiii la școala din sat, ci la școala de la Girov, la o distanță de 8 kilometri, adică 16 kilometri dus-întors. Microbuzele sunt niște hârburi. Înafară de asta, e o distanță prea mare pentru copii atât de mici, mai ales că printre ei sunt și 3 copii cu nevoi speciale. Dacă avem școală aici, de ce să punem copiii pe drumuri? Trebuie să-i trezim la 6 dimineața ca să ajungă la timp la Girov. Măcar dacă știam din timp, i-am fi putut înscrie undeva în oraș, pentru că mulți dintre noi, părinții, lucrăm în Piatra Neamț.

Am sperat până în ultima clipă că nu se va lua această decizie, dar iată că s-a luat. Am înțeles că primarul ar fi spus că vrea să facă economie, adică să nu mai cheltuie cu curentul electric și cu încălzirea la școala din Gura Văii. Directoarea școlii fuge și ea de orice răspundere și dă vina pe primar”, spune unul dintre părinții care a contactat redacția tvmneamt.ro.

Primarul PSD Vasile Ciubotaru este de negăsit. Acesta a refuzat să răspundă la telefon pe tot parcursul zilei de astăzi, atât redactorului tvmneamt cât și altor jurnaliști care înțelegem că l-au sunat pentru a-i cere un punct de vedere. Cum încercările noastre de a-l contacta pe edil au fost sortite eșecului, facem public numărul lui de telefon, poate părinții și rudele copiilor umiliți în fața grădiniței, vor avea mai multe șanse de a-i auzi vocea și de a afla ce și cât înseamnă educația pentru el: 0747 078 080.

Rămâne de văzut cum va fi gestionată problema în continuare de instituțiile competente (Prefectură sau ISJ), având în vedere că odată început anul școlar, situația este foarte complicată din punct de vedere legislativ.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.