Gelu Cracana, fanaticul suporter al FC Ceahlaul, si-a lansat astazi cea de a cincea carte care cuprinde o parte din istoria clubului de fotbal Ceahlaul, intre anii 1992-2015, intervalul in care a fost controlat de Gheorghe Stefan (Pinalti). Ziua nu a fost aleasa intamplator, pentru ca astazi se implinesc 99 de ani de la infiintarea echipei. (erata: Dintr-o regretabila eroare, pe coperta in titlu si in articol a aparut in mod eronat faptul ca FC Ceahlaul a implinit 99 de ani. De fapt, sunt 98 de ani. Ne cerem scuze!)

Cartea este o succesiune de materiale de presa care-l au in centrul atentiei pe Ghorghe Stefan si activitatea pe care acesta a avut-o in sport, de la preluarea echipei pana la decaderea ei.

Lansarea a avut loc de la ora 17 la Muzeul Constantin Grigoriu din incinta Stadionului din Piatra- Neamt si printre participanti au fost vechi si actuali fotbalisti ai Ceahlaului, inclusiv capitanul echipei din anul 1961. A raspuns invitatiei lui Cracana si primarul Dragos Chitic, cel care a dat asigurari ca va sprijini in continuare clubul in eforturile sale de revenire pe prima scena a fotbalului romanesc dar si ca va tine stadionul in conditii cat mai bune, felicitandu-l pe Cracana pentru ca tine vie pasiunea pentru FC Ceahlaul.

In alocutiunea sa, Gelu Cracana a prezentat o scurta istorie a clubului scotand la iveala detalii mai putin cunsocute, cum ar fi ca la momentul infiintarii echipei, in 1919, pe locul actualului stadion era groapa de gunoi a orasului. Totodata, slobod la gura ca de obicei, Gelu Cracana a reamintit detalii picante din relatia sa tumultoasa cu Gheorghe Stefan, cum ar fi faptul ca acesta a vrut sa-l dea in judecata pentru ca in calitate de ofiter de presa a infiintat in 1994 site-ul clubului, folosind si sigla fara acordul lui Stefan. Cracana a spus ca ar fi vrut sa fie prezent si Stefan, insa acesta se afla la Paris.

Cea mai atractiva parte a lansarii a fost o expozitie de peste 2.000 de amintiri, constand in poze din imensa colectie personala a lui Gelu Cracana, din toata istoria clubului. Pozele au fost prelucrate dupa cele originale, au mai fost marite si plasticate. Nu au incaput pe toti peretii salii in care s-a desfasurat manifestarea, o buna parte dintre ele fiind expusa pe podea si studiate intens de tot publicul prezent. O parte dintre poze poate fi vazuta in galeria foto de mai jos.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.