Iarna se apropie. In noaptea de luni spre marti, pe masivul Ceahlau, timp de cateva ore mercurul din termometre a coborat pana la 0 grade Celsius, iar ploile s-au transformat in lapovita.
Conform meteorologului de serviciu de la Statia Meteo Toaca, pe  crestele muntelui a fost rece si a plouat destul de mult.
In timp ce la noi a fost lapovita, prin tara a nins! Mercurul din termometre a coborat chiar si pana la minus 4 grade Celsius, asa cum a fost pe Varful Omu. In schimb, marti, la ora 11, pe muntele Tarcu a nins, iar temperatura aerului era de minus un grad Celsius. Aceeasi valoare se inregistra pe Calimani si la Balea Lac. La polul opus, la Constanta erau 17 grade Celsius.
Rece a fost si in partea de est a judetului Neamt, unde la aceeasi ora cerul era mai mult acoperit. La Targu Neamt, locuitorii au fost nevoiti sa se imbrace mai gros, iar umbrelele sa le aiba aproape. Dupa o noapte cu multe ploi, in Piatra Neamt si Roman mercurul din termometre indica 14 grade Celsius.
Totusi, pe parcursul acestei saptamani vremea se va mai incalzi, iar cerul se va mai degaja de nori. Temperatura maxima din termometre va urca pana la 19 grade Celsius. Noaptea, minima aerului va fi de 6 grade Celsius. Doar vineri, 26 septembrie, cerul va fi mai mult acoperit, va fi rece ( doar 13 grade Celsius), iar la amiaza, sunt sanse sa ploua. In weekend, timpul va fi destul de cald, cu maxime de pana la 19 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Dupa care, luni, marti si miercuri, vremea parca va fi trasa la indigou, respectiv cer mai mult senin, iar maximele din termometre vor indica in jur de 17-18 grade Celsius. Dupa lasarea intunericului, temperatura minima a aerului va fi de 6- 7 grade Celsius.
Din data de doi octombrie, vremea va schimba registrul. Temperaturile maxime ale aerului se vor opri doar la 13 grade Celsius, si va ploua. Cerul va fi mai mult acoperit. Noptile vor fi racoroase, cu valori cuprinse intre 1 si 4 grade Celsius. Totodata, e posibil sa cada si prima bruma.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.