Comisarii pentru protectia consumatorilor din Neamt au identificat unele probleme grave in ceea ce priveste distribuirea merelor, a produselor lactate si de panificatie oferite zilnic elevilor si prescolarilor. Din pacate, inca mai exista scoli unde nu sunt amenajate spatii pentru pastrarea produselor alimentare, in timp ce alte unitati de invatamant sunt dotate cu frigidere, dar degeaba. Pentru ca nu se respecta temperaturile de pastrare inscrise de producator pe ambalajul produselor lactate.

Comunicat de presa CPC Neamt

“In perioada 15 septembrie 2014 – 30 ianuarie 2015, comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat modul de aplicare al prevederilor legale privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru copiii prescolari din gradinitele de stat cu program normal si elevii din invatamantul de stat primar si gimnazial, precum si al programului de incurajare a consumului de fructe in scoli”

Concluziile controalelor desfasurate, de altfel, in toata tara, pot fi rezumate, astfel: au fost oprite definitiv de la distributie 326 kg produse lactate, de panificatie si mere, in valoare de aproximativ 700 lei, care erau improprii consumului.  De asemenea, au fost oprite temporar de la distributie 43,4 kg de produse de panificatie, in valoare de 326 lei, pana la remedierea deficientelor constatate. Pentru deficientele constatate au fost aplicate 16 de sanctiuni contraventionale constand in 12 amenzi contraventionale insumand 58.500 lei si  4 avertismente.

Cele mai grave abateri la nivel national se refera la neincadrarea in data limita de consum reglementata sau inscriptionata. In ceea ce priveste nerespectarea prevederilor legii privind programul de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, comisarii pentru protectia consumatorilor din Neamt au depistat si abateri privind inscrierea soiului pe ambalajul colectiv al fructelor. Evident, pe hartie merele sunt trecute ca fiind de calitate superioara, pentru a-si justifica pretul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.