Continuă schimbul de replici între consilierul județean USR (provenit din PLUS) Laurențiu Crețu și înlocuitorul interimar al lui Arsene la CJ Neamț, Ion Asaftei, reprezentantul majorității PSD în CJ Neamț.

Laurențiu Crețu este cel mai vocal consilier județean și omul care dezvăluit ”afacerea gardul de la Roman”, pentru care CJ Neamț ar urma să plătească un preț mult supraevaluat, de 450 de euro metrul liniar, după cum reiese din proiectul făcut de o firmă de casă a PSD. Dezvăluirile lui Crețu au fost preluate de o parte a presei locale, ceea ce a dus la retragerea proiectului de pe ordinea zi, moment în care Ion Asaftei, vizibil iritat, a lansat un val de acuze, amenințări și jigniri atât la adresa presei (”Câinele de pază al democrației să nu se transforme în potaie ordinară”) cât și la adresa lui Laurențiu Crețu.

Recent, Asaftei l-a atacat din nou pe Crețu, acuzându-l de lipsă de caracter pentru că a făcut publică afacerea cu gardul. În replică, Laurențiu Crețu i-a transmis ieri lui Asaftei în emisiunea ”Revista presei altfel” de la Monitor TV, că el nu poate fi cumpărat cu o ciorbă și nici cu mai multe, menționând că mai nou, treburile politice și administrative ale județului se rezolvă cu un borș. Deși nu a vrut să dezvolte afirmația, se pare că Laurențiu Crețu s-ar fi referit la niște colegi din opoziție din CJ Neamț, care după învestirea în funcție a lui Ion Asaftei, ar fi plecat cu burțile pline (plus ceva la pachet) de la o vestită unitate de alimentație publică din județ, iar de atunci, au uitat să mai facă opoziție și să salveze România de ciuma roșie, cu care sunt acum în relații mai mult decât cordiale. ”Îmi place ciorba, dar nu mă vând pentru o ciorbă și nu mă vând nici pentru mai mult. Probabil, lipsa de caracter, el așa o justifică. Ca fiind faptul că un consilier județean nu acceptă tacit să fie părtaș la diverse mizerii care se întâmplă și încă se mai întâmplă în ciuda faptului că avem un exemplu cu fostul președinte de consiliu județean. Mai nou, merge treaba cu borșul.

Pentru a spune lucrurilor pe nume, cred că ar trebui să am o discuție cu domnul președinte, dar în văzul presei pentru a spune lucrurilor pe nume de la A la Zet. Eu am mai cerut o dezbatere cu privire la acest subiect (n.red. gardul de aproape 500 de euro metrul liniar).”

Despre proiectul cu gardul, Crețu mai afirmă că va produce în următoarea perioadă niște mari surprize, cel mai probabil, de ordin penal. ”Și să știți că acest gard nu a fost înmormântat așa cum a promis domnul președinte, că proiectul va reveni pe ordinea de zi, dar acolo sunt mai multe probleme la acel proiect, pe care eu nu pot să le divulg la acest moment, pentru că mi-am dat cuvântul unui om și încerc să fiu un om serios și să rămân un om serios. Va veni timpul când se vor spune mai multe despre acest proiect. Eu cunosc cel puțin trei persoane în acest județ care nu și-ar fi dorit astăzi să existe acel proiect. Și-ar fi dorit să rămână acel spațiu fără gard încă o sută de ani de acum încolo. Dar greșeala deja a fost făcută din partea dumnealor”, mai punctează consilierul județean USR.

Vezi si

Proiectul CJ Neamț cu gardul la preț de ”Zidul Chinezesc”, retras de pe ordinea de zi. Președintele Asaftei, acuze, amenințări și insulte la adresa presei

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.