Vicepreședintele PNL Neamt, deputatul Laurențiu Leoreanu e explicat astazi intr-o conferinta de presa, cum si de ce a dat Guvernul Orban atat controversatele OUG-uri, inainte de votul din Parlament, in urma caruia a fost demis. ”În câteva zeci de zile s-a reușit cea ce PNL și-a propus și a avut ca obiectiv în programul de guvernare, mai multă democrație, reprezentativitate, eliminarea pensiilor speciale și altele. Lucruri anunțate și care au fost dorite de majoritatea românilor.

Legat de aceste OUG-uri s-au făcut comentarii legat de două aspecte: de necesități și de urgență. NU S-AU DAT Noaptea ca hoții! Trecând peste faptul că nu au fost originali șiau copiat această sintagmă această ședință de GUVERN a început la lumina zilei și a durat 9 ore. Au fost dezbateri, discuții, asumări. În al doilea rând guvernul se afla în pragul unei moțiuni de cenzură, practic pe muchie de cuțit, și în cazul în care ar fi trecut (ceea ce s-a și întâmplat) nu mai poate emite OUG-uri.

Situația ar putea să dureze, interimat, Guvernul și-a luat măsuri și au luat decizii pragmatice ca să funcționeze. Deciziile au fost luate pe niște presiuni și urgențe care erau în acel moment pe masă. Dar au fost luate niște măsuri foarte bune pentru români, nu să creeze parti pris-uri,să aducă anumite favoruri sau de a căuta o poziție mai ușoară pentru unii membri de partid, cum a fost OUG 13.

Trebuia rezolvată problema navetei elevilor. Dacă naveta era decontată poate nu am mai fi avut acel caz Caracal și acele fete au trebuit să apeleze la ”ia-mă nene!”

CCR a declarat neconstituțional un articol din legea cu decontarea navetei și acum prin această OUG poate fi decontată naveta elevilor.

AltăOUG dată se referă la acordarea biletelor de tratament pentru pensionari, de a crea platforma legală ca pensionarii să poată beneficia de la începutul anului de bilete de tratament.

Dacă tot vorbim de elevi s-a aprobat triplarea numărului de elevi care vor beneficia de programul masă caldă în școală: acum 63.500 de elevi vor beneficia de asta.

Totodată, erau probleme de funcționareale două companii importante: CE Oltenia și TAROM, care au fost lăsate în prag de colaps, după ce au fost căpușate, de cei de la PSD, cu tot felul de angajări sau de firme cu diverse interese. Și s-a creat această pârghie, ajutor de stat, ca aceste companii să poată funcționa mai departe.

S-a dat OUG ca statul român să își poată asigura depozitul, echipamentele în cadrul unei crize epidemice – cum este acum situația cu coronavirusul.

Despre liberalizarea programelor de sănătate – cei bolnavi vor putea să apeleze la stat sau la privat, fără să mai fie nevoiți să aleagă.Dacă o operație de rinită la stat se deconta 3.500 de lei și la privat s-ar deconta 7000 de lei era o problemă, dar când pe aceeași speță se decontează la fel nu e niciun problemă” a declarat Leoreanu.

Declaratiile complete din conferinta de presa de astazi, in materialul video de mai jos:

Conferință de presă PNL Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Vineri, 7 februarie 2020

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.